logo
 • МЦ КИРМ - ПЛЕВЕН
  064 / 804 790
 • МЦ КИРМ - ПЛОВДИВ
  032 / 280 054
 • МЦ КИРМ - БУРГАС
  064 / 804 790

Дистанционното изследване е подходяща възможност за пациенти от други градове, които нямат взъможност да пътуват до Плевен, но имат вече назначени изследвания или искат да се изследват по собствено желание.

За изследване на различните показатели, трябва да Ви бъде взета кръв в лаборатория по Ваш избор, като съответно бъдат спазени изброените по-долу изисквания. Взетият вече материал трябва да бъде изпратен по куриерска фирма в рамките на същия ден, така че на следващия ден да пристигне в МЦ „КИРМ” – Плевен. Заедно с изпратения материал, трябва да посочите Вашите лични данни (трите имена; възраст; адрес; телефон за контакт; ел. поща и покзателите, които ще изследвате). Заплащането се извършва с наложен платеж, чрез куриерската фирма, съгласно обявения в сайта ценоразпис.

За да излседвате Хуморален имунитет, Автоантитела, Антифосфолипидни антитела, Антитела срещу гамети, Тиреоидни хормони и антитела, Туморни маркери или Инфекциозни причинители, трябва да изпратите отделения от цялостна венозна кръв серум, в епруветка от лабораторията, в която Ви взимат кръв.

За да изследвате Яйчников резерв, трябва да Ви бъде взета кръв на 3 ден от МЦ и да бъде изпратен серум, отделен от 4-5 мл цялостна венозна кръв.

За да изследвате NK клетки, трябва да Ви бъде взета 3-4 мл венозна кръв във вакутейнер с К3.EDTA (разклаща се добре с кръвта няколко пъти, за да не се съсири, кръвта реагира с веществото по стените на епруветката). Епруветката може да Ви бъде изпратена от нас, при поискване.

За да изследвате Генни мутации, асоциирани с тромбофилия, трябва да заявите на нашия телефон, за да Ви бъде изпратена специална епруветка, в която да Ви бъде взета около 6-7 мл цялостна венозна кръв (разклаща се добре с кръвта няколко пъти, за да не се съсири, кръвта реагира с веществото по стените на епруветката).

Във всички случаи е препоръчително да се обадите по телефона, за да уточните датата, на която изпращате кръвта, показателите, които ще изследвате и начина, по който искате да ви бъдат изпратени резултатите.

 

Най-често задавани въпроси:

 • На гладно ли трябва да ми бъде взета кръв?

  Не, за този вид изследвания няма такива изисквания. Дори е препоръчително да съгласувате взимането на кръв с работното време на лабораторията и куриерската фирма, така че да съкратите престоя на кръвта.
 • На какъв адрес трябва да бъде изпратен материала?

  Адресът е:
  гр. Плевен 5800
  бул. „Скобелев” № 20, бл. 2
  МЦ „КИРМ” Плевен
  тел./ факс: 064/ 804 790
  Лице за контакти: Таня Борисова, Гергана Илиева
 • Мога ли да изпратя серум в почивните дни?

  В случая това е проблем, тъй като се съобразяваме с работното време на куриерските фирми, които не правят доставки до други градове в събота и неделя. За част от показателите не е проблем, но за хормоните, които се изследват на определен ден от менструалния цикъл и този ден е събота или неделя, има две възможности:
  • серумът да бъде замразен и съхраняван в хладилна чанта, по време на доставката;
  • да бъде дадена кръв на място в Плевен.
 • По какъв начин мога да получа резултати?

  В зависимост от Вашето желание, може да Ви бъдат предоставени ID и парола за достъп до внедрената ЛИС в МЦ КИРМ и/или да ви ги изпратим, по куриер, за Ваша сметка. Подробна информация може да получите на тел.: 064/ 804 790.

 • Ще получа ли заключение и препоръки?

  Заключение и препоръки може да получите в случаите, когато изследванията Ви са назначени от лекар, работещ в МЦ КИРМ – Плевен, в противен случай без да сте се консултирали, лекарят няма да е запознат с Вашия проблем.