logo
  • МЦ КИРМ - ПЛЕВЕН
    064 / 804 790
  • МЦ КИРМ - ПЛОВДИВ
    032 / 280 054
  • МЦ КИРМ - БУРГАС
    064 / 804 790

Медицински център - Клиничен институт за репродуктивна медицина ''Св. Елисавета''

Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” е създаден през 2007 г. в град Плевен от доц. д-р Емилияна Конова, д.м., и доц. д-р Румен Русев, д.м., който по това време е директор на Millenova Immunology Laboratories, Чикаго, САЩ. Първоначално сформираният, ентусиазиран екип се състои от 13 души, без опит в асистираната репродукция. Благодарение на доц. Русев, част от тях имат възможност да преминат обучение в Rinehart Center for Reproductive Medicine в Чикаго – под ръководството на проф. д-р Каролин Кулам, един от водещите акушер-гинеколози в САЩ и учен с множество научни публикации, а след това – и при д-р Кателия Александров, акушер-гинеколог в гр. Варна.

Идеята за създаване на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен е да се сформира екип от различни специалисти в областта на репродуктивната медицина, за да се осигурят на пациентите с репродуктивни проблеми комплексни подходи в диагностиката и лечението, които да доведат до успешно зачеване и износване на бременността. Днес, 15 години след създаването на центъра, екипът се състои от 70 човека от Плевен и Пловдив и включва опитни специалисти в областта на акушерството и гинекологията, репродуктивната ендокринология, медицинската генетика, репродуктивната имунология, андрологията, ембриологията, микробиологията и вирусологията, психологията и администрация.

Кабинетите и лабораториите на центъра са оборудвани със съвременна апаратура, непрекъснато обновяваща се и без компромис в качеството.

Посещаван от пациенти от цялата страна, МЦ КИРМ “Св. Елисавета” разшири дейността си извън пределите на Плевен: в Бургас през 2014 г., като продължение на дългогодишните консултации на доц. Конова в града, и в Пловдив, където през 2015 г. е разкрит втори център. Той се намира в ж.к. “Кючук Париж” и предлага на своите пациенти възможности за прегледи и консултации с акушер-гинеколози, ендокринолози/андролози, имунолог. Освен това, Андрологичната лаборатория има възможности за пълен спермален анализ, включително за микробиологични и вирусологични изследвания. На 30 май 2022 г. МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Пловдив, се премести в нова и комфортна сграда в центъра на града, като разшири и дейностите си.

Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” е място, което дава възможност за научно и академично развитие на своите лекари и биолози, повечето от които са хабилитирани лица и преподаватели в Медицинските университети в Плевен и Пловдив. Разработват се докторантури, научни проекти, организират се научни събития, посещават се международни конгреси и обучителни курсове. Научното развитие е част от мисията на центъра: чрез висок професионализъм, качество и осъзната отговорност да оправдае доверието и надеждите, с които пациентите го посещават.

Всички наши усилия са вдъхновени и благословени от една идея и тя винаги ще стои над всичко. Нарича се Човеколюбие!

Доц. д-р Емилияна Конова, д.м.
Управител на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”