1 663 деца са се родили чрез методите на асистираната репродукция от създаването на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” – Плевен през 2007 г. до края на 2021 г. Празничната статистика е повод за радост и гордост в този специален ден, какъвто е големият християнски празник Благовещение – 25 март.

Екипът отчита и 41 текущи бременности, които са сбъднати чудеса за 41 български двойки. Общият процент на клиничните бременности през миналата 2021 г. е 43, 21 %, а за предходната 2020 г. той е 42,17%, като данните са съизмерими с най-високите европейски и световни стандарти в областта на репродуктивната медицина.

По традиция в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” в Плевен и Пловдив посрещнаха Благовещение с паралелни празнични водосвети. Отец Петко от храм “Св. Николай” в Плевен отслужи литургия за здраве на екипа и всички пациенти. Той призова милостта на Бог и прочете молитви за мир между всички хора по света, а на присъстващите пожела да носят благата вест на все повече семейства.

Отец Лазар от храм “Св. Иван Рилски” благослови екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” в Града под тепетата, пожела благословение, здраве и често да чуват благи вести тези, които копнеят за тях.

Благовещение е голям църковен празник. На този ден архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. За случилото се разказва в Евангелието на Лука в Библията.

Това тайнство е на особена почит сред майките, защото Света Богородица е тяхна закрилница. Благовещение е още един специален повод екипът на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” в Плевен и Пловдив да си пожелае здраве, вдъхновение и успехи.

Благословенията в този ден са и за всички наши пациенти, които чакат благата вест като най-съкровеното събитие в живота си. Нека всички те вярват, че както пролетта избуява в многоцветие и с нова енергия, така и те ще получат благословението да поемат щастието в ръцете си!