Удължен е срокът за подаване на документи за кампания „Любовта е действие“, благотворителна инициатива на Инвитро България. Това обяви в интервю в предаването „Шоуто на Слави” по bTV Цветелина Тодорова, главен редактор на сайта Ин витро България. По време на участието й в най-гледаното телевизионно шоу стана ясно, че поради подадени сигнали от кандидати, за краткия период за провеждане на специфични изследвания при жената, е възникнала необходимост от удължаване на срока за подаване на документи за кампания „Любовта е действие“. Вместо първоначалната дата, обявена за краен срок за приемане на декларации – 30 юни 2013 г., срокът се удължава до 31 юли 2013 г.

Слави Трифонов прие инициативата на Цветелина Тодорова с огромен ентусиазъм и даде съгласието си тегленето на томболата да стане в неговото предаване и с негово съдействие.

МЦ КИРМ Света Елисавета – Плевен, заедно с други ин витро центрове в страната, се включи в благотворителната инициатива на Инвитро България „Любовта е действие”. Националната кампания стартира на 1-ви май 2013 г. и вече върви приемът на документи на двойките, желаещи да кандидатстват за безплатна ин витро процедура. Всяка кандидат-двойка, може да попълни формуляр за кандидатстване, изтеглен от форума на МЦ КИРМ Света Елисавета в инвитро.com и да го изпрати като прикачен файл на: kirm@invitrobg.com.
Срокът за подаване на документи изтича на 31 юли 2013 г. След двуседмичен период, необходим за обработване на подадените декларации, ще бъде избрана дата за теглене на томболата.

Победителят ще бъде избран на лотариен принцип, като са предвидени и по три резерви за всеки център, в случай, че спечелилите кандидати не отговарят на поставените критерии от съответния ин витро център или в случай, че се откажат.
Няма ограничения за това към колко центъра ще кандидатства една двойка, стига да отговаря на критериите им. Критериите са публикувани в www.invitrobg.com, раздел Благотворителност. Не е позволено да се подават по няколко декларации към една и съща клиника.
За въпроси и дискусии, може да посетите форума на Инвитро България като зададете своите въпроси или споделите мнение за кампанията в съответната тема на желания от Вас център.