Празникът, изпълнен с детски усмивки, балони и цветя, се състоя в сградата на Медицински Център I, в който се помещават кабинетите на МЦ КИРМ Плевен. Първоначално в Бургас ще има акушеро-гинекологичен кабинет и кабинет за консултации, в който по график, семействата ще бъдат консултирани от специалисти по имунология, вътрешни болести и андрология, както и медицинска генетика.

По време на откриването, управителят на МЦ КИРМ Плевен доц. д-р Емилияна Конова, сподели, че благодарение на изнесените кабинети пациентите от Бургас и региона ще имат възможност да посещават на място специалистите от екипа.

„Имаме много пациенти от Бургас и до сега се налагаше те многократно да пътуват до Плевен. За това решихме да ги улесним, като ние дойдем при тях. През април МЦ КИРМ Плевен навършва 7 години и това е най-добрият начин да отпразнуваме нашата годишнина.”, сподели доц. Конова. Според нея, новите кабинети ще бъдат в помощ не само на семействата с репродуктивни проблеми от Бургас и региона, но и на тези от Ямбол, Сливен и Стара Загора.

„Нашата професия е свързана с живота. Има семейства, които с години се борят с това да се сдобият с дете и когато успеем да помогнем емоцията е неповторима. Няма по-прекрасно от това да видиш щастието в едно семейство, сдобило се с рожба.”, допълни доц. Конова. Тя изказа готовността и желанието на специалистите от изнесените кабинети на МЦ КИРМ Плевен да работят с всички акушер-гинеколози и клиники в Бургас.

На официалното откриване присъства и д-р Борис Борисов, управител на Медицински Център I, който изрази своята готовност той и неговият екип от Общинския център да съдействат активно за дейността на филиала.

Празникът беше озарен от слънчевите усмивки на бургаските деца, появили се на бял свят благодарение на специалистите от МЦ КИРМ Плевен. Сред тях бяха четири годишния Никола, 10-месечната Алена, 6-месечната Никол. Щастливите родители споделиха със журналистите своя път до раждането на дете и как чудото се е случило в Плевенския център.

Над  70 са семействата с репродуктивни проблеми от Бургас и региона, са посетили центъра в Плевен от началото на годината, а от създаването на центъра, семействата от Бургас и региона са 945.