Д-р Нина Айвазова, дб, (вляво) получава отличието от директора на ЦАР д-р Мария Георгиева

С плакет за успешно сътрудничество беше удостоен екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР) по повод 15-та му годишнина. Официалното честване на празника и връчването на приза се състояха днес, в зала “Д-р Владимир Калайджиев“ на Центъра по хигиена в София.

От името на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова отличието получи биологът и ембриолог д-р Нина Айвазова. Тя благодари за признанието на д-р Мария Георгиева, директор на ЦАР, и пожела на нея и екипа й много нови успехи в благородната им мисия за повече български деца.

Центърът за асистирана репродукция е създаден през 2009 г. с Постановление на Министерски съвет като специализирана структура за организационно и финансово подпомагане на български граждани за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие.

Партньорството на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” и ЦАР датира от годината на неговото създаване и е допринесло за раждането на 1 128 деца, заченати чрез асистирани репродуктивни технологии в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен.    

За изминалите 15 години ЦАР е подпомогнал над 38 000 двойки с репродуктивни проблеми, като е осигурил достъп до клиники, осъществяващи дейност по асистирана репродукция в цялата страна. С организационната и финансова помощ на ЦАР са родени повече от 16 600 деца.

Представителите на екипа на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ (от ляво надясно): Д-р Нина Айвазова, дб, д-р Данаил Мартинов, дб, и Даниела Гонкова, зам.-административен управител на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“.