Голямото и пъстро семейство на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с управител доц. д-р Емилияна Конова се събра за пореден път, за да отпразнува най-щастливия, най-веселия, най-вдъхновяващия ден – Международния ден на детето 1 юни!

Малки, големи и още по-големи момичета и момчета пристигнаха с техните родители от различни точки на страната, за да споделят с екипа на Медицинския център прекрасни емоции и да се забавляват с радост.

Доц. Конова благодари на всички, които са се доверили на екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”, както и на тези, които всяка година на 1 юни избират да се срещнат със специалистите на клиниката и да им благодарят за сбъднатите чудеса. Към родителите доц. Конова отправи специален призив: да се грижат добре за своите деца, да ги възпитават в изконните български ценности и да бдят над дните им.  

Ученици от Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен се включиха в днешния детски празник. Квартет тамбури “Струни” изпълни Криво садовско хоро, а Виктория Радойска изсвири “Пайдушко хоро” – също на тамбура.

Анджелина Михайлова, Габриела Петкова, Пресияна Събева и Михаела Радойска изпяха народните песни „Над село хвъркат патките“ и „Снощи седенки кладохме“ под съпровод на Квартет тамбури “Струни” и тарамбуката на Хана Копчева с преподавател Момчил Иванов.

Младите таланти се усъвършенстват под ръководството на своите учители Силвия Хайдърска, Таня9 Цветанова и Христинка Василева.

Деца от Клуб “Северняците” с ръководител Джейлян Демирев също бяха част от днешния емоционален празник на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен. Демирев ги нарича „златните деца на Северняците” и им предава огромната си любов към българския фолклор, а те всеотдайно го следват.

Танцьорите участваха в грандиозния концерт-спектакъл “Шуменската гара”, който се състоя на 11 май 2024 г. в НДК в София и събра на една сцена над 1 500 танцьори от цяла България. Град Плевен беше представен достойно от възпитаниците на Джейлян Демирев от Клуб “Северняците” и Танцовия състав “Вита” при Медицинския университет.

Днес възпитаницете на Джейлян Демирев се представиха с фрагмент от тази престижна изява в София, след което  поведоха право хоро и увлякоха в неустоимия му ритъм екипа на МЦ КИРМ „Св. Елисавета” – Плевен, родителите и гостите на днешния детски празник.

Много вълнуващи емоции за малчуганите донесоха игрите и фокусите на Архи, който изненада аудиторията със своите специални помощници от животинския свят – магическия гълъб и пухкавото синеоко зайче,  

Семействата изразиха своята благодарност към специалистите от екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с множество красиви цветя и снимки за спомен, а домакините поднесоха подърци на малчуганите, предоставени от партньрите им от компаниите Mustela, Vedra и др., както и брандирани шапки и тениски с логото на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”.

На финала на тържеството всички си обещаха, че догодина по същото време отново ще споделят поредния незабравим празник.