За 16-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова подари на плевенчани музикален празник в навечерието на Рождество Христово. Събитието се състоя в Художествена галерия “Илия Бешков” снощи, 21 декември 2023 г., и беше посетено от екипите на Медицински център “Св. Елисавета” – Плевен и Пловдив, приятели, съмишленици, хабилитирани преподаватели и медицински специалисти от Плевен и страната, общественици. Сред тях беше и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.  

В концерта „Коледен бал в галерията” участваха Плевенската филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и корепетитор Мариана Мирчева. Солисти бяха певците Виктория Главчева, Илина Михайлова, Георги Султанов и Венелин Андреев.

Илина Михайлова

В празничната музикална вечер танцьори от Клуба по спортни танци „Зорая“ при читалище „Христо Ботев“ в Плевен развълнуваха публиката със своите красиви изпълнения. Със завладяващия ритъм на валса се сляха и техните треньори Десислава Йотова и Милчо Петров.

Над 400 зрители аплодираха музикални шедьоври от цял свят, които донесоха коледния дух на предстоящите светли празници и предчувствие за красота, надежда, любов и сбъднати чудеса. Диригент и автор на много от аранжиментите беше талантливият Георги Милтиядов.

Програмата започна с красивия “Полонез” от Чайковски в изпълнение на Плевенската филхармония и продължи с английския коледен хорал Joy to the world и Валс № 2 от Шостакович. Прозвучаха красивият рождественски химни Adeste Fideles със солист Георги Султанов и Oh holy night със солист Илина Михайлова

Младата поппевица Виктория Главчева впечатли публиката с първата си изява на плевенска сцена. Тя се представи като солист на песента „All by Myself“ на американския певец и текстописец Ерик Кармен, издадена през 1975 г. и добила огромна популярност в изпълнение на попзвездата Селин Дион.

Виктория Главчева
Виктория Главчева

Зрителите се насладиха и на песента I heard the bells of Christmas day по музика на Джони Маркс и Хенри Лонгфелоу и в аранжимент на Георги Милтиядов. Солисти бяха Виктория Главчева и Венелин Андреев.

Магията на завладяващия “Валс” из музиката на Арам Хачатурян към драмата на Лермонтов “Маскарад” покори залата и подготви присъстващите да се срещнат с темпераментната оперета на всички времена “Царицата на чардаша“ от унгарския композитор Имре Калман. Прозвучяха Ария на Силва в изпълнение на Илина Михайлов и Хор “Гена Димитрова” и Дует на Силва и Едвин в изпълнение на Илина Михайлова и Георги Султанов.

Много добро настроение донесе на зрителите прочутата Ария на Джудита из едноименната оперета на Лехар със солист Илина Михайлова, след което на сцената излезе Виктория Главчева, за да представи The Little Drumer boy и коледната песен Santa Claus is coming to town.

Концертът приключи с “Наздравица” из операта “Травиата” на Дж. Верди със солисти Илина Михайлова и Георги Султанов, а след продължителните аплодисменти на зрителите на крака артистите изпълниха на бис Feliz Navidad.

За озвучаването, артистичното осветление и излъчването на концерта на видеостени в залата и извън нея се погрижи Ruli OOD. Водеща на вечерта беше Анелия Дечева.

Десислава Йотова и Милчо Петров