Доц. Конова връчва наградата на Гергана Илиева.

С благодарност за успехите, Вечер на таланта, награди и Спомен за детството екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен и Пловдив изпрати 2022 г. В последните работни часове днес управителят доц. д-р Емилияна Конова припомни акценти от изминалите 12 месеца и сподели ключово събитие за идната 2023 г.

“2022 беше поредната трудна, но и поредната успешна година. Всички сме част от една верига и всяка една брънка има значение в този процес да помагаме на децата да се родят. През последните години центърът в Плевен отбелязва една тенденция за нарастване на броя на инвитро процедурите, и то на фона на намаляващото население в България и на трудните години. Радва ни и фактът, че поддържаме много висок процент на успеваемост.

Предстои ни много важна година, в която ще бъдат извършени първите инвитро процедури в Центъра ни в Пловдив. Там тази година се случиха много хубави неща: разработи се Клиничната лаборатория, въведохме ехомамографиите, офисхистероскопиите, имаме втори ендокринолог – д-р Петрова, част от екипа е и д-р Аладин Али – специалист клинична лаборатория, който консултира нашите пациенти.

МЦ КИРМ “Св. Елисавета” предлагаме на жителите на Пловдив безплатна консултация с д-р Али, като пациентите получават безплатно измерване на кръвното налягане и електрокардиография (ЕКГ), безплатна пълна кръвна картина (ПКК) и заключение с препоръки. Хората вече знаят, че има едно място в града, на което медицината се практикува заради самата медицина.

Радва ме, че графикът на д-р Али е пълен, както и възрастта на хората – над 70-годишни, за които ние се грижим с внимание, а те са много щастливи”, сподели с екипа доц. Конова. Тя благодари на всички за усилията и всеотдайността през годината и им пожела лично щастие и нови професионални успехи.

По традиция представители на екипа бяха отличени от доц. Конова. “Всяко година имаме награди за герои. По време на пандемията това бяха нашите самоотвержени лаборанти. Всички сте герои през тази година, но аз искам специално да отлича един човек, който е неотлъчно до мен и контактува непрекъснато с пациентите. Това е изключителната Гергана Илиева – безкрайно отговорна, педантична и емоционална”, каза доц. Конова.

Отличие получи и административният управител на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” Даниела Гонкова, която има огромен принос за документалната изрядност, както и за регистрацията на Центъра в Пловдив при неговото преместване в нова сграда на ул. “Св. Горазд” 6 тази година.

Доц. Конова връчва наградата на Даниела Гонкова

С награди бяха удостоени и хората, които остават в сянка, но работят всеотдайно, за да осигурят безпроблемните финананси, счетоводството и договорите на центъра. Това са счетоводителите Велизара Терзиева и Радослав Макарски и юристконсултът Петьо Чакъров.

Велизара Терзиева получава наградата си от доц. Конова

Забавен финал на работната година постави интересна видеопрезентация с детски снимки на всеки от екипа. Голямото предизвикателство на интересната изненада по идея на доц. Конова беше присъстващите да се опитат да се разпознаят като деца. В играта победи Петьо Чакъров, който даде най-много верни отговори.

Посланието на емоционалната среща с миналото беше, че екипът на Центъра помага на децата да се родят, но и във всеки от служителите има по едно дете, което също иска да бъде обичано и забелязано от околните. “Нека търсим доброто у другите и да виждаме детето у тях, защото то винаги носи нещо много чисто”, пожела доц. Конова на присъстващите.

Радослав Макарски приема наградата си от доц. Конова

Не по-малко впечатляваща беше и Вечерта на таланта, която снощи даде поле за изява на всички желаещи от екипа. Разгърнаха се неподозирани кулинарни, танцови, поетични и артистични дарби, които само потвърдиха вече известното – служителите на МЦ КИРМ “Св. Елисевета” не са само много добри професионалисти, а и хора с големи сърца – преизобилно надарени с разнородни качества, умения, богато въображение и неизчерпаемо вдъхновение да правят този свят по-добър, като се раздават ежедневно.  

В последните мигове на 2022 г. доц. д-р Емилияна Конова припомни на екипа неговото верую: “Това, което правим, е благословено свише – ние вярваме в това. Вярата е много важна, както и любовта!”

Петьо Чакъров също е сред отличените тази година.

*****

Път

На екипа на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен

Годината изтече – във радост и любов,

със хиляди въпроси, проблеми, благослов.

Донеси ни благата, които са за нас,

и изпити ни даде, за да сме в час.

Изиска да сме точни, отдадени, добри,

постави ни оценки и… пак ни подкрепи. 

След много изпитания и болка, и тъга

получихме признание за работа добра.

 

Животът се усмихна и чудото дойде – 

прегърна ни със обич и каза: „Сбъдвайте!

Мечти, копнежи, блянове – във вашите ръце

дарил съм ги – за тях грижете се!“

А там, далече, в синьото – в най-синьото на утрото

усмихва ни се Бог и праща ни любов,

за да прелива от сърцата ни към другите – 

към тези, за които ще е чакан плод.

Даде ни безценни дарове – вяра и надежда,

и отгоре тихичко ни вдъхновява и наглежда, 

за да вървим по Пътя – единствен, само наш, 

създаден от Човека, но с ангелска подкрепа! 

Автор: Даниела Дочева