Уважаеми пациенти,

За да предпазим максимално нашите пациенти и техните семейства, както и служителите на МЦ КИРМ в Плевен, Пловдив и Бургас от риска да попаднат в контакт с евентуални безсимптомни вирусоносители и развитие на заболяването COVID-19, считано от 16.03.2020 год. до 16.04.2020 г., в МЦ КИРМ се променя организацията на дейността както следва:
1. Временно се преустановява дейността в Бургас;
2. В Плевен се въвежда седмичен работен график на дежурен принцип с минимум присъствие по сектори, с работно време от 8.00 до 16.00 часа от понеделник до петък;
3. Преустановява се временно стартирането на нови процедури към ЦАР;
4. Временно се преустановява дейността по Донорска програма Овобанк;
5. Отменят се всички женски консултации, профилактични прегледи и профилактични лабораторни изследвания;
6. В МЦ КИРМ – Пловдив се забранява влизането на придружаващи лица, неподлежащи на преглед или консултация. В клиниката се въвежда пропускателен режим – влизането е само по един, без придружител, след повикване.
7. На всички пациенти, чиито посещения в клиниките не са свързани със спешност (стартирани ин витро процедури), да се предложи да бъдат отменени часовете за по-късни дати, спрямо епидемиологичната обстановка в страната.
8. Пациенти, които са били контактни с рискови пациенти и/или самите те имат симптомите на вирусна инфекция, следва сами да отменят часовете си, а ако са в ин витро процедура, да информират своите лекари.
9. Пациенти, които въпреки предложената отмяна на часове, биха искали да посетят лекар, за когото имат запазен час, следва строго да спазват указанията в клиниките: да дезинфектират ръцете си на входа, където са поставени безконтактни дезинфектанти и да носят респираторни маски.