Сдружение „Зачатие“ връчи грамота и статуетка на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ с благодарност за дългогодишната подкрепа и по повод 20-та си годишнина. Приза получиха Даниела Гонкова, административен управител на Медицинския център, и репродуктивния биолог д-р Данаил Мартинов, които благодариха за признателността и пожелаха бъдещи успехи на „Зачатие“ и ползотворно партньорство. Събитието се състоя днес в хотел „Експо“ в  София.

Празникът под мотото „20 години заедно по пътя към родителството“ събра приятели, доброволци, специалисти по репродуктивна медицина, общественици и прекрасните деца на „Зачатие“

Сдружение „Зачатие“ е първата независима и изцяло доброволческа организация на хората с репродуктивни проблеми в България. МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова работи с нея от самото начало и е инициатор на първия Ден на репродуктивното здраве, който се проведе на 10 юни 2006 г. в Плевен и се превърна в значимо ежегодно събитие.

През 2018 г. Плевен отново е домакин на Деня на репродуктивното здраве, организиран от Сдружение „Зачатие“ и посветен на 30 години инвтро в България. МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ се представи с презентация на доц. Конова на тема „История на репродуктивната имунология в България“, след което доц. Конова и акушер-гинеколози от екипа на Медицинския център консултираха пациенти при голям интерес от тях на страна.

Целта на инициативата е да се акцентира върху важни моменти от профилактиката на причините, водещи до стерилитет, да се ангажират специалисти, които да запознаят повече хора с основните моменти в областта на репродукцията – като репродуктивна анатомия и физиология, причини за стерилитет и тяхното избягване, диагностика и лечение.