Първите две бебета, заченати ин витро в Плевен, се родиха.
На 20.12.2007 г. в Клиниката по aкушерство и гинекология на Университетската болница в Плевен се роди момиченце. Казва се Гергана, тежи 2 300 г и е дълга 44 см. Майката е 32-годишната Калина Пецова, съдия в Административен съд в Плевен. Раждането стана със секцио, което направиха доц. д-р Светлозар Стойков и д-р Алкан Емин и продължи около час. Г-жа Пецова се чуства добре, щастлива е. За нея и цялото й семейство малката Гергана е коледен дар.

За изненада на екипа, извършил ин витрото, предвиденото за раждане по-късно момче от Благоевград изпревари плевенското бебе. То се казва Явор, тежи 3 550 г и е дълго 55 см.

И двете бебета са заченати ин витро в Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” в Плевен. Това са първите бебета в историята на Плевен, заченати ин витро. За успешните резултати, които постига центърът, принос имат доц. д-р Емилияна Конова, д-р Алкан Емин и ембриоложката Нина Айвазова.

Девет месеца изминаха от откриването на Медицинския център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” в Плевен. От началото, което бе през април, до сега в центъра са преминали 70 жени за ин витро. 59 са с направен тест за бременност, като 18 от тях са с положителен резултат. Това показва 30.5% успеваемост, резултат, който е равен с този на центрове с изключителни традиции и опит за страната. Сред бременните жени, заченали ин витро в центъра, има две с тризнаци и две с близнаци.

От старта на центъра до днес за консултации и процедури са премина общо 2079 пациенти. От тях 707 са мъже. Интерес представлява разпределението на пациентите по населени места. Най-голям брой са от Плевен – 1077, от София – 250, от Ловеч – 162, от Варна – 147, от Русе – 119. Данните сочат засилен интерес към центъра от страна на пациентите от цялата страна. Това се дължи както на отличния екип от специалисти, който работи в него, така и на модерната апаратура и комфортните условия.