Проф. д-р Филип Куманов, д.м.н., специалист по ендокринология и андрология, се присъедини към екипа на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина – Пловдив”.
Проф. Куманов завежда клиника в Университетска специализирана болница за активно лечение по ендокринология (УСБАЛЕ), София. Има призната специалност по вътрешни болести и по ендокринология и обменни заболявания. Специализирал е в Мюнхен и Рим. Автор е на над 200 статии, обзори, глави от учебници по ендокринология, включително и на монографията „Климактериум у мъжа?“, гост-лектор е в Хумболдтовия Университет (Берлин), Cleveland Clinic Foundation (САЩ) и Малмьо (Швеция). Има научни интереси в областта на репродуктивната ендокринология, андрология и невроендокринология, специалист е в областта на заболявания на тестисите, полова слабост, преждевременна еякулация и нарушения на ерекцията, заболявания на щитовидната жлеза, прекомерно окосмяване, нарушения на пубертета у момчета и момичета, болести на хипофизата и на надбъбречните жлези, захарен диабет, затлъстяване, метаболитен синдром.

Първите консултации на проф. Куманов като част от екипа на МЦ „КИРМ – Пловдив” ще се проведат на 27 февруари, 2016 г., събота и са продължение на седмицата на мъжа, организирана в МЦ „КИРМ – Пловдив” от 1 до 5 февруари. Прецизната диагностика и терапия при мъжете с нарушена фертилност са от изключително значение при лечение на репродуктивните неуспехи.

Присъединяването на един от най-добрите Български специалисти по ендокринология и андрология към МЦ „КИРМ – Пловдив” е не само признание за дейността на екипа, но е част от мисията на центъра – максимално качествена и прецизна диагностика и терапия при пациенти с ендокринни заболявания, касаещи не само репродуктивните неуспехи.

За консултациите на проф. Куманов в МЦ „КИРМ – Пловдив”, е необходимо предварително записване на тел. 064/ 804 790 или 0882 386426 – Регистратура. Адресът на медицинския център е гр. Пловдив, Район Южен, ул. Нестор Иванов 11.