Екипите на трите плевенски центъра  по имунология се събраха на празник по повод 29 април – Международен ден на имунологията. На празника, който се състоя в МЦ КИРМ Плевен, присъстваха доц. д-р Петрунка Петрова – доайен на Плевенската клинична имунология, доц. д-р Емилияна Конова и доц. д-р Цветан Луканов, както и всички работещи в МДЛ по имунология към УМБАЛ „Д-р Г. Странски” Плевен, МЦ КИРМ Плевен и  МДЛ „Имунодиагностика“. Празничната торта разрязaха доц. Петрова и доц. Луканов.

Доц. Емилияна Конова поздрави присъстващите на празника и сподели, че имунологията не е просто медицинска специалност, а начин на живот, убеждение и любов. Доц. Луканов прочете поздравителен адрес от д-р Наташа Манева, изпълнителен директор на УМБАЛ „д-р Георги Странски” Плевен, в който се казва: „За мен е част от свое име и от името на ръководството на УМБАЛ „д-р Георги Странски” Плевен да Ви приветствам по повод Международния ден имунологията – 29 април. С отличната организация на поредната „Седмица на отворените врати” доказвате, че призваните да бъдат лекари с готовност и професионализъм се изправят срещу предизвикателствата на времето в името на голямата цел – медицинската помощ.”

Поздравителни адреси бяха получени и от колегите имунолози от страната – проф. д-р Елисавета Наумова, проф. д-р Мариана Мурджева, проф. д-р Искра Алтънкова и проф. д-р Мария Николова.

Празникът бе предшестван от Седмица на отворените врати в трите центъра.

От 22 до 29 април 2014 г. в МДЛ по имунология към УМБАЛ „Д-р Г. Странски” Плевен, МЦ КИРМ Плевен и  МДЛ „Имунодиагностика“  безплатно бяха консултирани пациенти със съмнение за имунен дефицит. Кампанията на трите центъра в града бе част от Международна седмица на първичните имунодефицити, подкрепена  от секцията по имунология при Българската академия на науките в България.