На 28  юни 2024 г., петък, дерматологът д-р Валентин Велков ще преглежда деца и възрастни безплатно в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив. Дерматоскопията ще е с 50 % намаление.

Необходимо е предварително записване на час в интервала 9 – 16 ч. на телефони  032 / 280 054, 032 / 312 200 и 0882 386 426 – регистратура, или онлайн чрез сайта на клиниката:

https://web.ivfpleven.com/public/appointment

Адресът на медицинския център е гр. Пловдив, район “Център”, ул. „Свети Горазд“ № 6, ет. 1.

Висококвалифицираният специалист, който работи във Франция, идва в Пловдив, за да допринесе с огромния си опит за здравето на пациентите. Той ще е изключително полезен с компетентността си на всички, които имат различни дерматологични проблеми, включително на децата.

Д-р Велков извършва и прегледи с последно поколение дерматоскоп, с който се изследват бенките по цялото тяло – дерматоскопия. С него лесно може да се увеличат кожните структури и да се види дали са злокачествени или доброкачествени. Целта е ранно откриване на малигнен меланом – един от най-злокачествените тумори в човешкия организъм, който се развива от пигментните клетки на кожата. Ранната диагноза е от изключително значение за пълното излекуване на пациента, припомня специалистът.  

Уредът дерматоскоп е оптична система с изкуствена светлина, която позволява да се изследват пигментните кожни лезии напълно безболезнено и в дълбочина. Съществува изградена система от признаци и критерии, чрез които се поставя диагнозата.

За д-р Валентин Велков:

Д-р Валентин Велков завършва медицина в Медицинския университет в София през 1999 г. От 2002 г. работи и специализира във Военна болница в София, където през 2006 г. придобива специалност “Дерматология и венерология”. По-късно става част от екипа на Кожната клиника при Александровска болница в София, а в последствие работи за кратък период в УМБАЛ “Софиямед” – София. От 2015 г. работи по специалността си в клиника по естетична хирургия във Франция.