На 28 ноември 2023 г. дерматологът д-р Валентин Велков ще преглежда деца и възрастни с 30% намаление в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен. Дерматоскопията ще е с 50 % намаление.

Необходимо е предварително записване на час на телефони 064/ 804 790 или 0876 759 881 – регистратура. Адресът на клиниката е гр. Плевен, бул. “Ген. Скобелев” 20. Висококвалифицираният специалист, който работи във Франция, идва в Плевен, за да допринесе с огромния си опит за здравето на пациентите. Той ще е изключително полезен с компетентността си на всички, които имат различни дерматологични проблеми, включително на децата.

Д-р Велков извършва и прегледи с последно поколение дерматоскоп, с който се изследват бенките по цялото тяло – дерматоскопия. С него лесно може да се увеличат кожните структури и да се види дали са злокачествени или доброкачествени. Целта е ранно откриване на малигнен меланом –  един от най-злокачествените тумори в човешкия организъм, който се развива от пигментните клетки на кожата. Ранната диагноза е от изключително значение за пълното излекуване на пациента, припомня специалистът.  

Дерматоскопията е много популярна методика в Европа и не толкова разпространена в България. Уредът дерматоскоп е оптична система с изкуствена светлина, която позволява да се изследват пигментните кожни лезии напълно безболезнено и в дълбочина. Съществува изградена система от признаци и критерии, чрез които се поставя диагнозата.

За д-р Валентин Велков:

Д-р Валентин Велков завършва медицина в Медицинския университет в София през 1999 г. От 2002 г. работи и специализира във Военна болница в София, където през 2006 г. придобива специалност “Дерматология и венерология”. По-късно става част от екипа на Кожната клиника при Александровска болница в София, а в последствие работи за кратък период в УМБАЛ “Софиямед” – София. От 2015 г. работи по специалността си в клиника по естетична хирургия във Франция.