На 25 март, понеделник, дерматологът д-р Валентин Велков ще преглежда пациенти в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” в Плевен. Запишете си час в интервала 09.30 – 14 ч. на телефон 064/ 804 790 – регистратура. Адресът на клиниката е гр. Плевен, бул. “Ген. Скобелев” 20.

Висококвалифицираният специалист, който работи във Франция, ще консултира пациенти с последно поколение дерматоскоп. С него се увеличават бенките по цялото тяло и се преценява състоянието им. Целта е ранното откриване на малигнен меланом – един от най-злокачествените тумори в човешкия организъм. Ранната му диагностика е от изключително значение за пълното излекуване на пациента. 

Д-р Велков ще е изключително полезен с компетентността си и на всички пациенти с дерматологични проблеми, включително на деца с атопичен дерматит.

Въпреки че някои кожни състояния могат да ни се сторят маловажни, те могат да бъдат сигнал за нещо по-сериозно. Кожните възпаления, промени в цвета, както и петната могат да са резултат от инфекции, хронични заболявания или контакт с алергени.  

Ако кожата е сърбяща, бели се или има странни петна и обриви, не чакайте симптомите да отминат сами, а се консултирайте с лекар. Състоянието на бенките също може да алармира за наличието на проблем.

За д-р Валентин Велков:

Д-р Валентин Велков завършва медицина в Медицинския университет в София през 1999 г. От 2002 г. работи и специализира във Военна болница в София, където през 2006 г. придобива специалност “Дерматология и венерология”. По-късно става част от екипа на Кожната клиника при Александровска болница в София, а в последствие работи за кратък период в УМБАЛ “Софиямед” – София. От 2015 г. работи по специалността си в клиника по естетична хирургия във Франция.