Родените в „Майчин дом” тризнаци на връх 21 януари – Ден на родилната помощ, са заченати ин витро в Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина”, Плевен. Те са вторите тризнаци на центъра, родени на Бабинден. Раждането бе планирано за 1 февруари, но поради медицински показатели се наложило Ивайло, Виктор и Жулиета да се появят на бял свят по-рано. Щастливото семейство – Русанка и Станимир Златеви, е от Сливен.


Семейството е с 10-годишен стерилитет, като 8 от тези години са преминали в консултации, изследвания, инсеминации, два неуспешни опита за зачеване ин витро, в различни центрове на страната. Към центъра в Плевен, Русанка и Станимир се обърнаха с последната надежда за помощ. И тя се увенча с успех. Още първият опит в нашия център бе успешен и ги дари не с едно, а с три деца. Екипът в Плевен, направил щастливи родителите от Сливен, се ръководеше от акушер-гинеколога д-р Алкан Емин.

На Бабинден, се родиха още едни тризнаци, заченати ин витро в Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина”, Плевен. Любомир, Божидара и Виктория се появиха на бял свят сутринта в болницата в Стара Загора. Родителите – Лена и Любомир Христови, са от Казанлък. Екипът, който направи ин витро процедурата в Плевенския център, бе ръководен от акушер-гинеколог доц. д-р Светлозар Стойков.

Така само за ден се родиха шест деца, заченати ин витро в Плевен. Раждането точно на Бабинден на първите тризнаци в ин витро практиката на доц. д-р Светлозар Стойков и д-р Алкан Емин е най-големият подарък за празника и огромно удовлетворение от работата им като специалисти.