На 21 август 2009 г. Миглена Георгиева, ембриолог в МЦ «КИРМ» Плевен се срещна с екипа на BG Радио, с който се познава от лятото на 2001 година. Тогава тя печели конкурса „Стани известен с БГ Радио и D2” за текст на песен. Между над 1 000 текста, изпратени от известни и неизвестни имена от цялата страна, БГ Радио и D2 избират текста «Аз и ти» на Миглена, която по това време е студентка втори курс в Биологическия факултет на Софийски университет «Св. Климент Охридски».

За да се разведрява от подготовката си за изпит по анатомия, тя редовно пускала BG радио. Така научила и за конкурса. Кураж за участие й дала сестра й. Решението дошло спонтанно, както и изборът на текста. Меги изпратила надраскания, както самата тя казва, набързо на ръка текст. Изненадата дошла след месец. От екипа на БГ Радио я потърсили в общежитието в Студентски град. Пуснали й радиото, което се намирало на портала, точно в момента, в който обявяват победителката. Силно развълнувана, Меги поела заедно с Анна Мария Тонкова към студиото, за да се запознае с D2. На текстописеца на D2 Румен Гайдев се наложило да направи съвсем малки корекции на оригинала на Меги, за да го напасне към музиката.
Песента на известната българска група по текст на Меги звучи за първи път на грандиозен концерт през над петхилядна публика на площад „Батенберг” на 25 юли 2001 г. и само за дни „Аз и ти” се превръща в летния хит на D2.

На срещата в БГ Радио, Анна Мария Тонкова е предложила на Миглена да продължи да пише текстове. „Аз не съм спирала”, категорична е Меги, „драскам отвреме навреме по нещо, но сега страстта ми е друга.” Нейната страст е ембриологията и тя се справя отлично. Ако човек има душа и сърце да реди стихове, няма как да не работи със същата страст и любов, когато извайва човешки живот в ембриологичната лаборатория на МЦ КИРМ.

АЗ И ТИ

Вървиме двама боси, Аз и Ти,
по пясъка така горещ, вървим.
Студена лимонада носиш ти
и търсиш моите очи.

Носи ни морето любовта,
носи даже мъничко тъга.
Искам да те гледам на брега,
искам да те хвана за ръка.

Лятото доведе ни дотук,
където вечно влюбена си в мен,
морето носи сякаш нежен звук,
усещам те на пясъка до мен.

И нека нащо лято продължи,
помня всяка наша малка среща,
помня дългите солени дни,
любовта ни вечна е, нали?