Над 70 деца, заченати ин витро или родени след и благодарение на терапия на родителите събра на празник Плевенският ин витро център „Клиничен институт за репродуктивна медицина”. Точно на 1 юни – Световния ден на детето, Художествената галерия „Илия Бешков” се превърна в царство на сбъднати мечти. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и влакчета за тризнаци. Дъждът не попречи на семействата от Сливен, София, Русе, Велико Търново, Монтана, Търговище, Стара Загора, Троян, Плевен да доведат своите рожби, за да празнуват заедно с екипа на ин витро центъра.

Най-големите празнуващи малчугани бяха тригодишни, а най-мъничките – на месеци.

От началото на дейността на центъра, родените деца са 134, а първото детенце, което е заченато в плевенската клиника, се е появило на бял свят на 19 декември 2007 година. Днес, три години по-късно, от Клиниката по репродуктивна медицина събраха на празник „своите деца“, както ги наричат те. С клоун, лакомства, много балони и музика малчуганите отбелязаха 1 юни във фоайето на ХГ „Илия Бешков“.

Всяко от присъстващите деца получи от доц. Емилияна Конова, управител на центъра, подарък – грамота за „най-специално“ дете. Тя изрази своето задоволство от факта, че днес в Плевен са събрани деца от цялата страна, които са сбъдната професионална мечта на екипа на клиниката. Пожела им щастливо и безоблачно детство.

Тържеството се провежда за първи път от създаването на центъра, като идеята на екипа е да стане традиция.