МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., подкрепи вокалния майсторски клас в Плевен на проф. Марио Диаз и пианистката Вяра Шуперлиева от престижния университет “Моцартеум” – Залцбург, Австрия. Събитието се провежда за втора година от 11 септември, като финалните концерти ще са на 15 септември, от 19:00 ч., в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен и на 16 септември, от 19:00 ч., в зала „България“ в София.

В изявата участват 15 изпълнители от осем държави, между които Виетнам, Япония, Австрия, Аржентина и др. За първи път има представители и от България в лицето на мецосопраното Михаела Берова – солистка на Варненска опера, и басът Любен Байчински – стажант в Пловдивска опера.

По време на майсторския клас ще присъстват директори и музикални ръководители на престижни професионални културни институти от страната и чужбина. Финалните сценични изяви на младите таланти ще са с Плевенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, която също е партньор по международния проект. Организатор на събитието е Сдружение „Артем“ с председател оперният певец Георги Султанов. Майсторският клас е достъпен и за слушатели.

“Като сдружение с идеална цел имаме спонсори, които ни помагат, но те са от страната. Вече имаме първи плевенчанин меценат – това е доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”. Изключително съм благодарен и впечатлен, че тя ни подкрепи. Това ми показва, че вече има интерес и хора, които смятат нашата работа за стойностна”, заяви на пресконференция в Плевен Георги Султанов. В срещата с представители на медиите участваха още Любомир Дяковски, директор на Плевенска филхармония, проф. Марио Диаз и Вяра Шуперлиева.