Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ с управител доц. д-р Емилияна Конова подкрепи благотворителен концерт-спектакъл за талантливите деца на Плевен. Събитието се състоя на 22 ноември в ДКТ “Иван Радоев” и беше организирано от Лайънс клуб – Плевен.

Набраните средства от проявата ще допринесат за провеждането на културни събития с участието на плевенски млади таланти, сред които е и Международният фестивал на китарата “Плевен”, както и за благотворителни кампании, насочени към здравето на децата.

В концерта участваха ученици от класовете по китара при НУИ “Панайот Пипков” и читалище “ЛИК” – Плевен: Биляна Лазарова, Станислав Цветанов, Калоян Рачков, Катерина Вачкова, София Кънчева и Виктор Василев. Своите многобройни почитатели зарадваха още Плевенският китарен ансамбъл с диригент Пламен Марков и Народният хор с диригент Силвия Хайдърска – и двата състава са към НУИ “Панайот Пипков”.

На сцената се изявиха и преподавателите Николай Михайлов, Стефанос Димитриу и Венелин Андреев и солистите Ралица Хайдърска, Александър Колев и Борислав Ковачев. Специално за концерта от София пристигнаха и музикантите от “Studio84”.

Идеята за концерт-спектакъла е на Николай Михайлов, а режисурата беше на Милена Грамова – Михайлова – и двамата са преподаватели по китара в НУИ “П. Пипков” и в Читалище “ЛИК” и създатели и съорганизатори на Международния фестивал на китарата “Плевен”.

“Емоция, любов, енергия, риск до последната нота! Вдъхновение, двойно повече любов! Благодаря ви, скъпи деца, скъпи изпълнители! Постигнахте недостижимото! Емоция, за която ще се говори дълго, спомени за цял живот! Благодарим на Милена Грамова – Михайлова за прекрасните снимки! Благодарим на целия екип и на всички, които подкрепиха спектакъла“, коментира след прекрасното събитие Николай Михайлов.

Снимки: Милена Грамова – Михайлова