Доц. Емилияна Конова: 1-ви юни е едва ли не наш професионален празник, защото виждаме резултата от това, на което сме се посветили!

За 14-ти път в своята вече 16-годишна история Медицински център /МЦ/ КИРМ „Света Елисавета“ – Плевен организира празник на децата. Събитието традиционно се проведе в Деня на детето – 1 юни, като то беше изпълнено с много весели игри, подаръци и изненади.

В програмата на детския празник се включиха и танцьори от Клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев, като изявата им завърши с право българско хоро, в което се включиха медици и родители, както и управителят на МЦ КИРМ „Света Елисавета“ – Плевен, доц. Емилияна Конова.

Над 1700 са децата, родени чрез методите на асистираната репродукция в периода от създаването на МЦ КИРМ “Света Елисавета” в Плевен през 2007 г. до края на 2022 г. Общият процент на клиничните бременности пък е съизмерим с най-високите европейски и световни стандарти в областта на репродуктивната медицина. Тази статистика е повод за радост, гордост и огромна мотивация за бъдещи успехи на екипа на центъра.

Управителят на МЦ КИРМ „Света Елисавета“ – Плевен доц. д-р Емилияна Конова д.м. сподели за Дарик радио:

„Всяка година на 1 юни при нас идват наши семейства с порасналите си деца от цялата страна, защото те по някакъв начин са привързани към центъра. Те дълго време са го посещавали, преминали са един дълъг период на прегледи и изследвания и така се свързват емоционално с екипа – с лекарите, сестрите и акушерките.

Събирайки децата в този ден, ние виждаме, колко са пораснали те и колко са много, което е голяма радост за тях, но е и голямо удовлетворение за нас.

1-ви юни е едва ли не наш професионален празник, защото всъщност това е плодът и резултатът на всички наши усилия и на това, на което сме се посветили.

Виждайки, че си заслужава, ние се зареждаме с нови сили, нова енергия и непрекъснато искаме да подобряваме всичко, което правим. Медицината се развива постоянно и ние се стараем да бъдем в крак“, каза доц. Конова.

През годините, дейността на Медицински център КИРМ „Света Елисавета“ се разшири и се осъществява и в градовете Пловдив и Бургас.

„Ние имаме пациенти от цялата страна и консултациите и работата ни с пациенти в Пловдив и Бургас е в интерес на хората в тези части от Южна България.

Консултираме не само двойки с репродуктивни проблеми, но и често боледуващи деца и възрастни, което е един голям проблем, заедно с алергиите например.

Ролята на нашия център, както и ролята на клиничните имунолози в нашето съвремие става все по-голяма и те са все по-необходими“, допълни управителят на МЦ КИРМ „Света Елисавета“ – Плевен, доц. д-р Емилияна Конова д.м.

Автор: Николай Колев, материалът е публикуван в „Дарик“ на 1 юни 2023 г.

https://darik.bg/mc-kirm-sveta-elisaveta-pleven-otbelaza-praznika-na-deteto-sas-specialna-programa