Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Св. Елисавета, Плевен за девета поредна година организира Коледен концерт. Тази година концертът „ВИЕНСКИ ВАЛС” бе със специалното участие на гост солисти от Пловдивската опера: Марк Фаулър – тенор, Станислава Момекова – сопран, Благовеста Костадинова – сопран, както и гост солист от Русенската опера – Добромир Момеков – баритон, Плевенска филхармония с диригент Деян Павлов и Общинска хорова формация „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, както и с невероятните изпълнения на Балетна школа и вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие“ с ръководители Маня Николова и Виолета Боянова.
Концертът се проведе на 16 декември 2016 г. от 19.30 часа в ДКТ „Иван Радоев” Плевен. В програмата бяха включени празнични коледни песни.

Коледният концерт бе подарък за плевенчани, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. За концерта бяха поканени съмишленици и приятели на центъра, пациенти, общественици, хабилитирани преподаватели и медицински специалисти.

По традиция преди концерта бяха връчени Годишните награди на МЦ КИРМ Плевен. Те са в три категории – Специалист на годината, Майка на годината и Плевенчанин на годината на МЦ КИРМ – Плевен. Тази година, наградата Специалист на годината бе присъдена на едно крехко момиче, с вълшебни ръце и ум – Любомира Илиева. „Като добрата Фея в своята лаборатория, тя държи в ръцете си частички от бъдещите мама и татко. И трябва да сбъдне Чудото – да ги съхрани, да ги срещне, да ги слее така умело, че да повтори магията на живота – и те да станат Едно. Едно, което ден и нощ ще оцелява, за да се върне в тялото на мама и да расте там, под сърцето й. Добрата Фея в тази приказка за създаването на живота, се нарича Ембриолог. Със своя изключителен професионализъм, неуморен труд и отговорност, ембриологът е основата и огромна част от успеха на инвитро процедурите. Ембриологът трябва да има не само чисти ръце, но и чисти мисли и сърце, когато свещенодейства от името на природата, и от името на Бог и първата искра на човешкия живот е в неговите ръце.“, каза пред събралите се приятели и гости доц. Емилияна Конова, управител на центъра.

Майка на годината 2016 на МЦ КИРМ – Плевен – Поля Георгиева. Една млада жена от Ловеч, която тръгва по пътя към своето дете, без да предполага колко дълъг и труден ще е този път. „Ще минават години. Ще се учи да губи, ще загуби дори най-силната си подкрепа – своята майка, чиято последна заръка, желание и скътавана помощ ще бъдат – за успеха на последния опит, на последния шанс и той, с мамината благословия, и с помощта на д-р Петър Иванов и екипа на МЦ КИРМ – Плевен, ще бъде успешен. И ето я днес – щастливата майка на малката Вероника – голямата награда от Живота за трудния път.“, категорична бе доц. Конова.

Плевенчанин на годината 2016 год. Бе присъдена на Духа, таланта и славата на Плевенска филхармония!