По традиция вече, в края на годината, екипът на МЦ КИРМ „Св. Елисавета” събира съмишленици и приятели, пациенти, общественици, хабилитирани преподаватели и медицински специалисти, на празничен концерт.

Тази година „Коледна магия” беше концерт на големия български джаз и поп изпълнител Васил Петров, който изпълни едни от най-популярните коледни песни, съвместно с Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

По традиция, на този ден, доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ „Света Елисавета” връчи годишните награди на центъра.

Наградата „Специалист на годината 2013“ беше присъдена на д-р Стефан Стефанов, акушер-гинеколог в центъра, за високата успеваемост на ин витро процедурите и сложни акушерски случаи, разрешени под негово ръководство. Д-р Стефанов е от Стара Загора, но вече 6 години е част от екипа на МЦ КИРМ Плевен и през тези години непрекъснато усъвършенства опита и познанията си в областта на асистираните репродуктивни техники.

Наградата „Майка на годината 2013“ беше присъдена на Ивелина Иванова от Сливен, която през юли дари живот на едно прекрасно момченце – Божидар. След 12 години очакване, бременността на Ивелина стана възможна благодарение на д-р Стефанов и екипа на МЦ КИРМ, извършил ин витро процедурата. В хода на бременността обаче, настъпи усложнение, което съгласно медицинските указания изискваше нейното прекъсване. Ивелина обаче, прояви куража да откаже, и с цялото си търпение, под наблюдението на д-р Стефанов, износи бременността до край. Наградата получи нейният лекар д-р Стефанов.

Наградата „Плевенчанин на годината 2013“ беше присъдена на г-жа Антоанета Воденичарова, преподавател по пиано в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – гр. Плевен, за изключителния й принос за подготовката на млади таланти, които печелят престижни международни награди и се реализират в наши и Европейски оркестри и като концертиращи музиканти. Освен преподавател, Антоанета Воденичарова е блестяща пианистка,  солист на филхармониите в Бургас и Плевен, носител на престижни национални и международни награди, сред които –  Сребърна  Лира на Съюза на музикалните и танцови дейци  в България.