По традиция вече, в края на годината, екипът на МЦ КИРМ „Св. Елисавета” събира съмишленици и приятели, пациенти, общественици, хабилитирани преподаватели и медицински специалисти, на празничен концерт.

Тази година концертът „Коледно пътешествие” беше организиран съвместно с Община Плевен в Драматичен театър „Иван Радоев” с участието на Плевенска филхармония с диригент Цанко Делибозов, Детски хор „Пим-пам” с ръководител Борис Карадимчев и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

По традиция, на този ден, МЦ КИРМ „Света Елисавета” връчи своите годишни награди.

Наградата Специалист на годината се присъжда на специалист от екипа, който е показал високо професионално развитие, творческа енергия и е постигнал високи професионални успехи. Тази година, доц. Конова, управител на центъра, връчи наградата на д-р Ивайло Бързашки, акушер-гинеколог в МЦ КИРМ, за дългогодишния му принос за развитието на акушерството и гинекологията, както и за основаването и развитието на МЦ КИРМ.

Наградата Майка на годината беше присъдена на Мария Радионова от Разград, която през август дари живот на едно прекрасно момиченце – Станислава. Мария е първата жена в света, която роди дете след ин витро процедура, направена в МЦ КИРМ Плевен, след като през 2010 г. екипът на проф. д-р Григор Горчев я оперира от рак на маточната шийка с роботизираната система „Да Винчи”. Зачеването и бременността на Мария станаха възможни благодарение на професиоинализма на нашия акушер-гинеколог д-р Стефан Стефанов и на целия екип на МЦ КИРМ.

Наградата Плевенчанин на годината се присъжда на наш съгражданин, който с духа и делата си ни доказва, че не мястото създава хората, а хората – създават мястото. Тази година, тя беше връчена на проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., за професионалните му успехи и приноси за развитието на онкологичната, ендоскопска и роботизирана хирургия в България. Проф. Томов е член на Българската Академия на Науките и Изкуствата, Декан на факултет „Здравни грижи”, към Медицински Университет – Плевен, член е на български и международни асоцииаци по онкогинекология и роботизирана хирургия, автобиографичните му данни са включени в „Кой е кой е в Медицината“ и в „Топ 100 здравни професионалисти“ на Кембридж. През 2011 год. Американският Биографичен институт го удостоява с плакет Мъж на годината 2011.

Доц. Конова обяви и резултатите от дейността на МЦ КИРМ през 2012 год. От създаването на центъра, бяха извършени 1562 ин витро процедури, а само през 2012 год. – 465 семейства избраха нашия център. Общият брой на родените след ин витро деца вече е 473, а през 2012 – щастливо проплакаха 120 новородени.