МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с управител доц. д-р Емилияна Конова за поредна година подкрепи Националния фолклорен фестивал „Любимото ми хорце“, чието десето издание се състои на 8 юни 2024 г., от 10 ч., в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен при свободен вход. Събитието събра над 500 танцьори от 20 танцови формации от градовете Варна, Русе, Горна Оряховица, Велинград, Левски, Плевен и др.  

Организатор на фестивала е Клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев. Домакините се изявиха с близо 180 танцьори, като по традиция откриха фестивала с динамичен танц. Освен това представиха и постановката, с която участваха в спектакъла „Шуменската гара“ на 11 май в НДК в София. Проявата събра на една сцена над 1 500 танцьори от цялата страна и беше организирана от Асоциацията на хореографите в България, а Плевен беше представен достойно от „Северняците“ и Танцов състав “Вита” при Медицинския университет в града с ръководител и на двата състава Джейлян Демирев.

Доц. д-р Емилияна Конова, д.м. – управител на МЦ КИРМ “Света Елисавета” – Плевен и Пловдив, поздрави организаторите за “ентусиазма, вдъхновението и всички усилия, полагани през годините за организацията и успешното провеждане на този изключителен фестивал, съхраняващ корените и красотата на нашите фолклорни традиции и идентичност.”

Чрез специален поздравителен адрес тя пожела на северняците успех на фестивала и в бъдещи, много вълнуващи и красиви мигове с българските народни танци на сцената на Летен театър “Кайлъка”, а лично на Джейлян Демирев – крепко здраве, сили и още дълги години творческо вдъхновение като ръководител на клуб „Северняците” и клуб „Вита” към Медицински университет – Плевен, както и в организацията и пребъдването на Националния фолклорен фестивал „Любимото ми хорце”.