МЦ КИРМ “Света Елисавета” – Пловдив с управител клиничния имунолог доц. д-р Емилияна Конова, д.м., празнува 7 години от създаването си на 22 януари 2016 г. като продължение и разширение на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен в Южна България. 

Дейността на Центъра е насочена основно към диагностика и терапия на репродуктивни неуспехи, както и към консултации на пациенти с гинекологични, ендокринни и имунологични заболявания.

Андрологичният сектор към центъра позволява пълен анализ на сперматогенезата при мъжа, изследване на голям набор от параметри в семенната течност (включително чрез иновативни тестове), както и прегледи и консултации с водещи специалисти в областта на ендокринологията и андрологията. 

С безкомпромисно качество са изследванията, които се извършват и в Имунологичната лаборатория, Клиничната лаборатория и Лабораторията по микробиология и вирусология.  

За удобство на своите пациенти, на 30 май 2022 г. (деня на Св. Емилия) МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Пловдив, се премести от Район „Южен“ („Кючюк Париж“) в нова и комфортна сграда в центъра на града на адрес ул. „Свети Горазд“ 6, етаж 1, като разшири и дейността си. Към екипа се присъединяват и нови специалисти: ендокринолог, дерматолог, ревматолог, анестезиолози, биолог.

МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив, е посещаван от пациенти от цялата страна и три континента. Кабинетите и лабораториите на Центъра са оборудвани със съвременна апаратура, непрекъснато обновяваща се и без компромис в качеството, а специалистите непрестанно се развиват, като надграждат своите професионални знания и умения.

Всички усилия на екипа са вдъхновени и благословени от една идея и тя винаги стои над всичко – нарича се Човеколюбие. Всеки ден специалистите отстояват и развиват традициите и принципите на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”. Когато е трудно, си задават въпроса: “ЗАЩО? Защо сме тук?” А отговорът е един: “Ние сме тук за нашите пациенти, за тези, които ще отворят тази врата, защото ни вярват и ни поверяват здравето и надеждите си”.

В края на 2022 г. доц. д-р Емилияна Конова, клиничен имунолог и управител на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен и Пловдив, обобщи, че отиващата си година беше поредната трудна, но и поредната много успешна. Всички сме част от една верига и всяка една брънка има значение в този процес да помагаме на децата да се родят. През последните години центърът в Плевен отбелязва една тенденция за нарастване на броя на инвитро процедурите, и то на фона на намаляващото население в България и на трудните години. Радва ни и фактът, че поддържаме много висок процент на успеваемост. Предстои ни много важна 2023 година, в която ще бъдат извършени първите инвитро процедури в Центъра ни в Пловдив”, информира доц. Конова.

Нека е честит седмият рожден ден на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив, а новата година да донесе здраве, радост, щастие, вдъхновение и много успехи на целия екип, за да продължава да следва своята свята мисия: да дарява надежда и да подкрепя сбъдването на живота!