МЦ КИРМ “Света Елисавета” – Пловдив с управител клиничния имунолог доц. д-р Емилияна Конова днес празнува 8 години от създаването си на 22 януари 2016 г. като продължение и разширение на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен в Южна България. 

“Растем и успяваме! Пожелавам на всички да сте много здрави и да има мир. Всичко друго се случва, щом полагаме усилия. Вярвам в нас и в това, че ще има още много такива поводи да празнуваме. Нека има не само делници, но и празници, за да има баланс и да върви животът напред във всичките си цветове”, обърна се доц. Конова с пожелание към екипа в Пловодв.

Красива торта ознаменува кулминацията на специалния ден, а честта да духнат свещичката се падна на доц. Конова, акушер-гинеколога д-р Кремена Куцева и биолога Тодор Колев. Преди ритуала всеки от присъстващите си пожела наум важна цел, която би искал да реализира в работата си.    

Дейността на МЦ КИРМ “Света Елисавета” – Пловдив, се разраства с бързи темпове и е насочена основно към диагностика и терапия на репродуктивни неуспехи, както и към консултации на пациенти с гинекологични, ендокринни и имунологични заболявания.

Андрологичният сектор към Центъра позволява пълен анализ на сперматогенезата при мъжа, изследване на голям набор от параметри в семенната течност (включително чрез иновативни тестове), както и прегледи и консултации с водещи специалисти в областта на ендокринологията и андрологията. 

С безкомпромисно качество са изследванията, които се извършват и в Имунологичната лаборатория, Клиничната лаборатория и Лабораторията по микробиология и вирусология.  

За удобство на своите пациенти, на 30 май 2022 г. (Деня на Св. Емилия) МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Пловдив, се премести от Район „Южен“ („Кючюк Париж“) в нова и комфортна сграда в центъра на града на адрес ул. „Свети Горазд“ 6, етаж 1, като разшири и дейността си. Към екипа се присъединяват и нови специалисти: ендокринолог, дерматолог, ревматолог, анестезиолози, биолог, уролог.

МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив, е посещаван от пациенти от цялата страна и три континента. Кабинетите и лабораториите на Центъра са оборудвани със съвременна апаратура, непрекъснато обновяваща се и без компромис в качеството, а специалистите непрестанно се развиват, като надграждат своите професионални знания и умения.

Всеки ден специалистите отстояват и развиват традициите и принципите на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”. Когато е трудно, си задават въпроса: “ЗАЩО? Защо сме тук?” А отговорът винаги е един: “Ние сме тук за нашите пациенти, за тези, които ще отворят тази врата, защото ни вярват и ни поверяват здравето и надеждите си”.

Нека е честит осмият рожден ден на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив, а новата година да донесе здраве, радост, щастие, вдъхновение и много успехи на целия екип, за да продължава да дарява надежда и да бди над живота!