Представители  на екипа на МЦ КИРМ – Плевен ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве, който ще се проведе в Пловдив на 8 юни 2019 г. Той се организира от сдружение „Зачатие“ за четиринадесети пореден път и е най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България.

Мотото му тази година е „Поглед към теб“, а основната тема ще бъде „Пациентът в центъра на репродуктивната медицина – профилактика, превенция, безопасност“.

Денят на репродуктивното здраве 2019 предвижда провеждането на информационна сесия и дискусия между лекари и пациенти. Това е една изключително удачна възможност за контакт в неформална обстановка, която позволява на пациентите да се запознаят с възможностите на клиниките в България.

Д-р Добринка Гинчева, специалист по АГ ще направи презентация на тема: „Приложение на плазмотерапията в репродуктивната медицина“. Д-р Сава Петров, специалист по ендокринология и болести на обмяната, ще представи темата: „Андрология – съвременни аспекти“.

По-късно доц. д-р Емилияна Конова, управител на центъра и специалист по клинична имунология, заедно с д-р Добринка Гинчева, д.м., д-р Динко Порязов, д-р Владимира Карагьозова, специалисти по АГ и д-р Сава Петров, д.м., специалист по ендокринология и болести на обмяната, ще консултират пациенти с репродуктивни проблеми.

След традиционната информационна сесия и дискусия с пациенти, МЦ КИРМ – Плевен ще се включи в Експо алея, организирана от сдружение „Зачатие”, на която ще предложим полезна информация, ще отговорим лично на вашите въпроси и ще презентираме новите си идея в областта на репродуктивната медицина.