Представители  на екипа на МЦ КИРМ – Плевен ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве, който ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г. Той се организира от сдружение „Зачатие“ за тринадесети пореден път и е най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България.  През тази година се навършват 30 години от раждането на първото ин витро бебе в България и мотото на събитието е „30 години ин витро в България“, а основната тема на информационната сесия е „Асистираната репродукция в България – минало, настояще и бъдеще“. Презентациите в сесията ще обединят важните събития от историята на българската репродуктивна медицина и най-новите насоки на нейното развитие, авангардните методи и постиженията в диагностиката и лечението на стерилитета.

Доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ – Плевен, ще направи презентация на тема: „История на репродуктивната имунология в България”.

По-късно доц. д-р Емилияна Конова заедно с д-р Добринка Гинчева, д-р Татяна Бодурска – акушер-гинеколози в центъра, д-р Даря Първанова – ендокринолог, ще консултират пациенти с репродуктивни проблеми.

След традиционната информационна сесия и дискусия с пациенти, МЦ КИРМ – Плевен ще се включи в Експо алея, организирана от сдружение „Зачатие”, на която ще предложим полезна информация, ще отговорим лично на вашите въпроси и ще презентираме новите си идея в областта на репродуктивната медицина.