„Написано на кирилица” е новата документална книга, която Татяна Любенова – журналист и поет, представи на вниманието на плевенската общественост. Книгата, е посветена на 40-та годишнина от създаването на Дружеството на писателите в Плевен и отразява почти всички важни събития от живота на плевенските писатели в един близо 20-годишен период.С нея Татяна Духлинска отпразнува и личен празник – 65-ти рожден ден.

Творческата вечер по повод двете събития беше организирана снощи в Регионалната библиотека „Христо Смирнески” със съдействието на Дружеството на писателите в Плевен. Тя бе подкрепена финансово от Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ Плевен.

Да поздрави Татяна Любенова дойде лично кметът Георг Спартански. Той подари на рожденичката голям букет цветя и оцени по достойнство трудът й и резултатът от него.
На фона на професионално подготвена мултимедия от домакините на събитието авторката представи новата си книга. „Написано на кирилица” е една своеобразна история за близо 20-годишен период, в който Дружеството на писателите е правило общи събития, юбилейни тържества, както и голямата издателска дейност на членовете на Дружеството, подчерта тя. Творческата вечер завърши с авторски рецитал на стихове, които Татяна Любенова е създала през последните няколко години. Музикален дух на вечерта бяха изпълненията на пиано на Елеонора Карамишева.