Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен подарява лагер на море на децата от Център за настаняване от семеен тип „Приятели” в града. Благодарение на дарението, 12 малчугани на възраст от 6 до 16 години, ще почиват това лято на море в детски лагер в Равда.

Центърът за настаняване от семеен тип „Приятели” е отворен от април 2010 г. и е за деца от 7 до 18 г. В продължение на една година функционира по проект, след което преминава на делегиран бюджет. При тежката икономическа ситуация в страната и центърът изпитва недостиг на средства.

Идеята за подпомагането на центъра идва от инициативността на директорката Дилайла Славейкова да осигури за децата лятна морска почивка по време на ваканцията. Желанието й е поне за 10 дни да бъдат разнообразени делниците им, които преминават на площадката край хотел „Сторгозия”. Затова, както и миналата година, тя потърси плевенските фирми за съдействие. От МЦ КИРМ – Плевен се отзоваха, с желанието да поемат разходите за цялостното летуване на децата.

Екипът на МЦ КИРМ Плевен прави щастливи родители много двойки с репродуктивни проблеми, радва се на родените над 400 деца, заченати ин витро от 2007 г. насам, но и не забравя, че има деца, като тези в Центъра за настаняване, които също имат мечти и право на щастие.