„А на шестия месец бе изпратен от Бога Ангел Гавриил в Галилейския град, на име Назарет, при една девица, сгодена за мъж, на име Иосиф, от дома Давидов; а името на девицата беше Мариам.

Ангелът влезе при нея и рече: Радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените.“ Лука 1:26-28

С много любов, шарена пита и цветя ще посреща през целия ден своите пациенти екипът на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен на 25 март – Благовещение. Денят на благата вест ще бъде отбелязан от 12:30 ч. с проповед и водосвет в центъра. Целият екип истински се надява, че ще носи на все повече нови семейства благата вест за така дългоочаквана рожба.

Като добри християни, работещите в центъра уважават традициите и отбелязват деня, в който Архангел Гавраил се явява на Дева Мария, за да и съобщи Божията воля, че тя ще зачене и роди дългоочаквания Месия. Искрено вярват и се надяват, че на този „благ ден“ всяка рана зараства много бързо и най-силната отрова губи своята сила.

Като лекари, посветили своя професионализъм на лечението на безплодието вярват, чe опитът им, желанието да не спират да развиват своите познания, отговорността и най-вече – добрите намерения, ще им помогат да дават на семействата пълноценна помощ, за да имат свое дете.