Голямото и пъстро семейство на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., се събра за 14-ти път в Плевен, за да отпразнува заедно най-щастливия ден в годината – Международния ден на детето 1 юни. След 3 поредни години, в които детският празник беше виртуален, най-сетне децата на Центъра, техните родители и екипът имаха възможност да се срещнат, да се прегърнат и да споделят много радостни емоции. Пространството до сградата на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, (бул. “Ген. Скобелев” 20) се превърна в сцена, а публиката се настани на сянка под специално поставени за целта шатри. Радостните емоции от дългоочакваната среща оживяха в стотици усмивки, прегръдки и сълзи от щастие.

Доц. Конова приветства всички гости

Честит празник, скъпи деца! Бъдете здрави, щастливи, палави, енергични и обичани! Мечтайте смело, защото мечтите са за това да бъдат сбъдвани! Откривайте чудесата в този свят с широко отворени очи, с буден ум и горещо сърце!

Честит празник и на вас, скъпи родители! Обичайте, подкрепяйте и бдете над вашите деца, за да живеят те в едни по-добър, мирен и разумен свят!

Честит празник и на екипа на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен! Ние продължаваме да следваме нашата мисия да подкрепяме живота с любов и всеотдайност!”, обърна с приветствие към гостите доц. Конова.  

Всички скъпи гости получиха много подаръци от домакините: медицинска козметика, шапки, тениски и др., а талантливи деца на служители на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, отправиха специални поздрави към присъстващите.   

Кристина Танчева

Първа на сцената се изяви прекрасната и с многостранни интереси Кристина Танчева, дъщеря на експерта “Управление на човешките ресурси” Венета Танчева. Тя завърши с отличен успех първи клас в училище “Д-р Петър Берон” и припомни на пъстрото множество едно любимо детско стихотворение: “Празник” от Леда Милева.

Тина Бързашка

След нея вниманието на публиката прикова талантливата Тина Бързашка. Тя е артистичното продължение на семейство прекрасни акушер-гинеколози от екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”: това са д-р Божанка Панева – Бързашка и д-р Ивайло Бързашки. От четиригодишна Тина развива своята вокална дарба в музикалния център на вокалния педагог Доротея Люцканова. Четвъртокласничката от начално училище “Отец Паисий”, която обича и китарата, изпя за всички песента “Хвърчило”.

Кристина Главева 

Цигуларката Кристина Главева – дъщяря на биолога и ембриолог Нина Айвазова от екипа на МЦ КИРМ, прие музикалната щафета. Кристина е в 8 клас и изучава цигулка при Деница Златева в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен. Тя изпълни инструменталната пиеса “Кол нидрей” от Макс Брух.

Емоционален акцент в поетично-музикалната програма за празника беше появата на сцената на талантливите деца от Клуб “Северняците” с ръководител Джейлян Демирев. Той ги нарича “златните деца на Северняците” и им предава огромната си любов към българския фолклор, а те всеотдайно го следват.

Младите таланти участваха в грандиозния концерт-спектакъл “Заедно”, който събра на една сцена 1 342-ма танцьори от цяла България и се състоя в Националния дворец на културата в София по повод Международния ден на танца 29 април 2023 г. Град Плевен беше представен достойно от възпитаниците на Джейлян Демирев от Клуб “Северняците” и Танцовия състав при Медицинския университет.

На сцената на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ талантливите танцьори се представиха с хорото “Ситната”, след което поканиха всички присъстващие да се включат в право Северняшко хоро, поведено от Джейлян Демирев и доц. Конова.

Доц. Конова и Джейлян Демирев

„Северняците“, до. Конова и Джейлян Демирев

Настъпи и мигът на веселите детски игри и забавни снимки с любимия анимационен герой на децата: прасенцето Пепа. За всичко това се погрижиха аниматорите от голямото семейство на “Ежко Бежко”, на които благодарим!

До нови вълнуващи срещи, скъпи деца на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”! До следващия Детски празник в Плевен!

Таня Вълчева (вляво) и Лариса Нацкова

Екипът на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен

Талантливите близнаци Марина и Никола Кацарски поднесоха специален подарък на доц. Конова – авторска картина и красиви рози.

Д-р Бодурска

Медицински лаборант Росица Тодоракова

Д-р Бързашки

Лариса Нацкова (вляво) и Гергана Илиева

Главна акушерка Милена Горанова

Д-р Бодурска

Д-р Бързашки

Акушерка Невин Ходжаджикова – Дандинова

Акушерка Красимира Маринова