Бебето Станислава и майка й Мария Радионова посетиха МЦ „КИРМ” Света Елисавета, Плевен минути след като бяха изписани от отделението по неонатология на Университетската болница в Плевен на 9 октомври 2012 г.

С усмивка и много щастливи искри в очите Мария и съпругът й Йордан благодариха на д-р Стефан Стефанов, акушер-гинеколог в МЦ „КИРМ” Света Елисавета, Плевен  за огромната радост, която им дари. Екипът на центъра подари на малката госпожица увеселителен кът и дрешки.

През 2012 г. д-р Стефан Стефанов, акушер-гинеколог в МЦ „КИРМ” Св. Елисавета направи първата по рода си в света ин витро процедура при жена, с отстранена шийка на матката – и резултатът не закъсня – най-чаканото бебе – Станислава, и  едни безкрайно щастливи родители – Мария и Йордан.

Станислава вече тежи 2,235 кг и е висока 44 см, докато при раждането си на 17 август в седмия месец от бременността на Мария тя бе само 1,170 кг и 36 см. Допреди ден Станислава е била в кувьоз, но вече е в прегръдките на мама и татко.

Мария бе категорична, че госпожицата прилича много на баща си. Вече се храни с биберон, но е на кърма, разказа щастливата майка. И добави, че приберат ли се вкъщи, ще учи бебето да суче.
32-годишната жена получи шанса да стане майка, след като беше оперирана в Плевен с роботизираната система “Да Винчи S“ от екипа на проф. д-р Григор Горчев. Операцията й е направена през 2010 г. за отстраняване на рак на шийката на матката. При сложната медицинска процедура са съхранени репродуктивните функции на жената, която е била с един отстранен яйчник.