Коледари наричаха за здраве и благоденствие в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, в последния работен ден за годината – 22 декември 2023 г. По стара българска традиция, с песни и благослов, те призоваха светлината, здравето, благополучието и успеха да присъстват в Медицинския център и през идната година.

Доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен и Пловдив, обобщи с вълнуващи думи отминаващата вече 2023 г. и отправи благопожеланията си към екипа за Новата 2024 г.

“Всеки от нас трябва да обича себе си, да уважава това, което е, това, което прави, и това, което дава. Защото виждаме колко трудно място за живеене става светът. Разкъсват се връзките между хората, връзките между народите. Светът е една голяма рана, една голяма болка и ние сме част от този свят. И тази рана и болка може да стигнат до нас. Това, което може да ни спаси, са единението и общността. Общностите – това са семействата, това са приятелите, това са и колегите. Ние няма да позволим тези връзки да бъдат разкъсани. Така че те ще ни държат заедно и ще ни дават мотива да продължаваме напред.

За пореден път ви благодаря за всичко, което сте, което направихте през тази поредна година. Пожелавам ви много здраве, много лично щастие, защото то е основата на всичко. Предстоят ни едни дълги почивни дни – напълно заслужени, време за себе си, време за семейството. Понякога да останеш вкъщи е разнообразие. Така че пожелавам ви разнообразието на дома – на книгите, на семейството, на приятелите, на уюта. Догодина ще се върнем заредени с нови сили за нови успехи, за нови подвизи. Разбира се, готови и за неуспехите – не можем винаги да побеждаваме, но знаем, че правим всичко, което можем. Ще продължим да даваме най-доброто от себе си. Светли празници на всички, много здраве и много уют! Знаете колко много ви обичам! На себе си пожелавам да бъдем заедно винаги”, сподели откровено доц. Конова и предизвика аплодисменти с думите си.

Томбола с интересни подаръци донесе много положителни емоции на екипите от Плевен и Пловдив. Всеки от печелившите сподели най-важните моменти за себе си в личен и професионален план, с които ще остане в съзнанието му отиващата си година. Изненада за доц. Конова беше изискан подарък от нейните колеги – билети за концерт на Виенската филхармония в Зала 1 на НДК в София.

Доц. Конова

На богатата трапеза, която споделиха всички, присъстваха неизменно празничната пита, баницата и късметите, за да е плодородна и добра Новата 2024 година.  

„Изпратихме годината в МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен. С Коледари, по български обичай, в очакване да се роди отново Надеждата за един по-милостив свят и светли дни за България! Весела Коледа и щастлива Нова година на всички колеги, пациенти и приятели!“, отправя пожелание към всички доц. д-р Емилияна Конова.