Медицински ин витро център – Плевен се включи в проект “Мулти-мама“ на Сдружение “Детски свят”. Той цели да подпомогне семейства с тризнаци, четиризнаци и други многознаци в България още от зачеването. Съвместно с веригата магазини „9 месеца щастие” в Плевен, Ин витро центът се грижи за обличането на бъдещите майки. Само за два месеца екипът на Ин витро центъра е раздал 20 талона за закупуване на облекла, специално изработени за бременни в магазините „ 9 месеца щастие”. Сред тях е жена с многоплодна бременност от ин витро. Желанието на екипа на центъра е грижите към нея да продължат и в бъдеще.
Многоплодната бременност е високо рискова, с възможност за усложнения до 2-3 пъти по-често от обикновената. Всеки неин етап протича различно. Жените с многоплодна бременност се нуждаят от много повече пренатална грижа.


През октомври 2008 г. Ин витро център – Плевен ще се включи с дарителство и в новата инициатива на Сдружението „Детски свят” – изработването на “Мулти-мама Календар 2009”, част от дарителската кампания “Аз подкрепям Мулти-мама”. Подобна инициатива е традиционна за Великобритания където предстои четвъртото издание на Twins & Triplets Calendar . Приходите за изминалите години възлизат на приблизително 10 000 британски лири, като всяка година сумата на даренията и популярността нараства.