За втора поредна година Медицински ин витро център – Плевен връчи Годишни награди в три категории. Те бяха дадени от доц. д-р Емилияна Конова, управител на центъра, на коледно тържество в Католическата църква „Дева Мария от Фатима“ на 17 декември 2009 г.

Наградата „Специалист на годината” се дава на специалист от екипа на МЦ КИРМ, който е показал най-високо професионално развитие и е постигнал най-високи професионални успехи. С уважение, признателност и обич доц. Конова връчи наградата на акушер-гинеколога д-р Алкан Емин с думите: „Преди четири години ме запознаха с млад лекар, акушер-гинеколог, който гореше от желание за се занимава с лечение на стерилитет. От първата ни среща знаех, че тай ще стане един от най-добрите ин витро специалисти в България. За по-малко от три години години, д-р Алкан Емин има зад гърба си 295 ин витро процедури и рекордните 68% успеваемост, при средна успеваемост за Европа, съгласно докладите на ESHRE – 30%. Не случайно д-р Емин е Златен Хипократ на Медицинския университет в Плевен. Не случайно по време на своята специализация буквално живееше в АГ клиниката, за да се усъвършенства като акушер-гинеколог. И не случайно, в своя професионален път, той избра център, където моралът на лекаря е отправна точка за всичко останало”

Наградата „Майка на годината” всяка година ще отива при една българска жена, извървяла дългия и труден път до своето дете, благодарение на силната си воля, дух, вяра и себеотдаване, в името на майчинството. Тази година тя е присъдена на Даринка Блажева от Плевен, изключително упорита и лъчезарна жена, който след дълги години на лутане, неуспехи и очакване, не изгуби надежда, довери се на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и на д-р Емин за последния си опит и мечтата й се сбъдна – не с една, а три рожби – Вяра, Дара и Милен.

Третата награда е „Плевенчанин на годината”. По традиция тя се дава на наш съгражданин, с когото центърът се гордее. Тази година тя е за доц. д-р Димитър Стойков, за неговия кураж, воля и смелост, да поеме управлението на Плевенската Университетска болница в най-трудния период от началото на нейното създаване.
Ин витро център – Плевен направи коледно дарение на католическата църква с пожелание за здраве, любов и светлина.

Концертът „Коледа в Католическата катедрала” с участието на Общинска хорова формация – Плевен бе подарък, който Центърът направи на плевенчани, в чест на настъпващите Коледни и Новогодишни празници.Той започна веднага след награждаването. Изборът на католическия храм е израз на обединение и смирение пред силата на вярата, доброто и любовта. В програмата бяха включени популярни католически и коледни песни. Диригент на хора е Анелия Дечева.