Изтъкнатият акушер-гинеколог д-р Татяна Бодурска от екипа на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” в Плевен ще консултира пациенти в едноименното лечебно заведение в Пловдив всеки месец. Първото й посещение в града под тепетата ще е на 11 февруари 2022 г. Желаещите да си запишат час по предварително изготвен график могат да го направят на телефон 032/ 280054.

Висококвалифициран и всеотдаен специалист, д-р Бодурска вече трета година е лицето на Кабинета по фетална морфология в Медицински център – Клиничен институт по репродуктивна медицина „Света Елисавета“ в Плевен. Срещата с нея носи вяра, надежда и спокойствие на пациентите, защото точните й професионални заключения и съвети ги водят стъпка по стъпка по най-важния път в живота им – този на успешната бременност и раждането на здраво дете.

Професионалната й биография на специалист е респектираща. Завършила е медицина в Медицинския университет в София (2003 г.). В периода 2008-2019 г. е асистент по акушерство и гинекология към Катедра „Акушерство и гинекология“ на Медицинския университет в Плевен, а през 2012 г. придобива специалността „Акушерство, гинекология и репродуктивна медицина“. От 2012 г. е част от екипа на Медицински център – Клиничен институт по репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ в Плевен, а Кабинетът по фетална морфология, който ръководи, е пионер за Плевен при въвеждането на скрининга за прееклампсия (високо кръвно налягане при бременната жена). Д-р Бодурска е сертифициран лекар към Фондацията по фетална медицина, Лондон, FMF ID: 96892, за провеждането на скрининг за прееклампсия, Доплерова ехография в акушерството и измерване на нухална транслуценция.

Десетки са прeминатите успешно курсове и квалификации у нас и в чужбина, чрез които тя непрестанно надгражда своите знания и умения. Само през изминалата 2021 г. е добавила към богатата си биография над 10 сертификата от престижни научни форуми.