Д-р Владимира Петрова, лекар-ординатор в Отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „Пловдив“АД се присъедини към екипа на МЦ „КИРМ – Пловдив“.

Научните интереси на д-р Петрова в областта на акушерството и гинекологията са от студентските й години, от когато започват и участията й с научни съобщения и проекти в национални конгреси и конкурси: Трета и Четвърта научна конфернеция за студенти, докторанти и млади учени, 2009 г. и 2011 год.; Конкурс на МНД „Асклепий” за научно творчество на студенти, докторанти и млади учени, 2012 год.XVI Национален конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве с международно участие, 2015 г., Боровец; XVIII Национална гинекологична конференция, 2015 г., Боровец; XIX Национална конференция по онкогинекология, 2015 г., Хисаря; XXI Обучителен курс по ултразвук в акушерството и гинекологията, 2015 г., Правец.

Д-р Петрова участва в разработването на следните научни проекти: Проект „Star night”, финансиран по 7-ма рамкова програма на Европейски съюз за научни изследвания и технологично развитие, 2009 год., Студентски обучителен семинар „Спешна помощ в медицината“, 2011 год.; Проект “Студентски практики”- СБАЛАГ „Селена”ООД- Пловдив; SPL7013-018 Study, Starpharma Harmony, Quintiles.

Специализацията на д-р Владимира Петрова по акушерство и гинекология е под ръководството на д-р Димитър Йончев.

Д-р Владимира Петрова е носител на наградата „ЗЛАТЕН ХИПОКРАТ“ на Медицински Университет – Пловдив за завършена магистратура по медицина с пълно отличие на семестриалните и държавни изпити.

Присъединявайки се със своите знания и опит към екипа на МЦ „КИРМ – Пловдив“, д-р Владимира Петрова продължава своето професионално развитие в сферата на репродуктивната медицина под ръководството на Плевенските акушер-гинеколози – д-р Ивайло Бързашки, д-р Петър Иванов, д.м. и д-р Божанка Панева.