Ендокринологът д-р Виктория Петрова вече преглежда пациенти с направления от личен лекар или специалист, тъй като има сключен договор със Здравната каса (НЗОК). Може да запишете час за преглед при нея на телефони 032 / 280 054, 032 / 312 200 или 0882 386 426  – регистратура. Адресът на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ в Пловдив е ул. „Свети Горазд“ 6, етаж 1.

Д-р Виктория Петрова е специалист по ендокринология и болести на обмяната и е част от екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив. Завършила е медицина (магистър) в Медицинския университет в Пловдив през 2015 г. По време на следването си участва в интернационални конференции, провежда стаж по вътрешни болести по Програма “Еразъм +” в Португалия и студентска практика в реална работна среда.  

Д-р Петрова специализира в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната при УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив, от 2017 г., а своята специалност придоби през 2023 г. Работила е в Спешното отделение и в Клиниката по пневмология и фтизиатрия при УМБАЛ “Св. Георги“ в Пловдив, била е и подизследовател в клинично проучване.  

Член е на Бьлгарското дружество по ендокринология.