Дървото – символ на живота! Дървото – символ на вечност! Дървото – символ на благодат! Дървото – символ на смисъл, щедрост и съзидателност! Дървото – с корени в майката Земя и клони в небето, където ражда своите добри плодове!

Да засадиш дърво е един от най-добрите начини да оставиш отпечатък в бъдещето, да съзидаваш с мисъл за потомците ни – децата, да дадеш пример на другите и да вложиш енергията си в подкрепа на непреривната сила на живота!

Сектор „Лекари“

Воден от тези убеждения, екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., днес засади 5 дървета в парк “Кайлъка”. Инициативата е посветена на 16-я рожден ден на Центъра и се състоя в знаковия за цялата планета Световен ден на Земята – 22 април.

С огромен заряд от положителна енергия 5-те сектора на Центъра: лекари, акушерки, биолози, лаборанти и администрация, подходиха отговорно към задачата, като всеки от тях посади своето дърво с внимание и грижа. Вълнуващото преживяване споделиха с голяма радост и деца на служители. Природата сякаш също подкрепи благородното начинание и осигури подходящо време за реализирането му.    

Сектор „Акушерки“

Посадените дървета са от вида черна елша, подходящи са за парк “Кайлъка” и са закупени от разсадник в гр. Павликени по препоръка на екоексперти. В продължание на една година екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” ще полива всяка седмица младите растения, за да се прихванат успешно и с годините да се превърнат в красиви широколистни дървета, достигащи до 30 метра височина.

Сектор „Биолози“

Участниците в събитието си пожелаха то да се превърне в ежегодна традиция, която да символизира тяхната мисия – чрез огромни усилия, любов и професионализъм да допринасят за раждането на хиляди деца – те вече са над 1 700 за 16 години!  

Сектор „Лаборанти“

Екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, изказва специални благодарности на Мирослав Грозданов от Областна администрация – Плевен, за неоценимата му подкрепа за реализиране на начинанието по най-добрия начин!

Сектор „Администрация“

Поппевицата Люси Дяковска поздрави доц. Конова за акцията.

Мирослав Грозданов (в червено) дава напътствия на ентусиастите в началото на акцията.