Д-Р ДОБРИНКА ГИНЧЕВА КОНСУЛТИРА БЕЗПЛАТНО ПАЦИЕНТИ С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ ВЪВ ВРАЦА

По покана на г-жа Здравка Гергова, координатор на фондация „Искам бебе” за Враца, Монтана и Видин, д-р Добринка Гинчева, д.м. специалист по акушерство и гинекология в МЦ КИРМ – Плевен, консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми във Враца. На консултациите присъства и акушерка Красимира Маринова от Плевенския екип. По време на консултациите бяха поставени и обсъдени теми като първичен и вторичен стерилитет, необходими изследвания при мъжа и жената, възможни причини за репродуктивни проблеми и начини за отстраняването им.
„Ние подкрепяме добрата инициатива на фондация „Искам бебе”, като подаваме ръка на всички пациенти, които се обръщат към нас с молба за помощ. Мисията ни е да помогнем на всяко семейство да сбъдне най-съкровената си мечта, на базата на нашия дългогодишен опит, съвременна медицинска апаратура и професионален подход. Резултатите на екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета”- гр. Плевен доказват, че любовта е действие.”, каза д-р Гинчева след проведените консултации.
Първият Национален кабинет по репродуктивно здраве в страната работи вече от месец във Враца. Пациенти от града и от цяла Северозападна България могат да получат безплатни консултации и прегледи при специалисти по асистирана репродукция от водещи клиники по репродуктивно здраве. Идеята за създаване на национален кабинет е на Фондация „Искам бебе“ и се реализира с подкрепата на Община Враца.


Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца се помещава в База 2 на ДКЦ-1, Втора градска поликлиника, ет. 2. Той бе открит на 23 октомври с водосвет за чадородие, отслужен от Врачанския митрополит Григорий. На официалното откриване присъстваха представители на МЦ КИРМ – Плевен, както и на други клиники по асистирана репродукция в страната.