Д-р Виолета Рилчева, специалист по вътрешни болести и андрология в Медицински център „Клиничен институт по репродуктивна медицина” Плевен, взе участие в 15-ти курс по андрология: „Новости в сексуалната и репродуктивна медицина”, организиран от Испанската асоциация по андрология и урология и фондация Puigvert в Барселона. В курса взеха участие над 300 представители на различни клиники по репродукция от цял свят.

На курса бяха представени новости в областта на андрологията и репродуктивната медицина, разпределени в следните теми: лечение на еректилна и сексуална дисфункция, генетични изследвания при мъжа, приложение на антиоксиданти в андрологията, болестта на Пейрони, приапизъм, преждевременна еякулация, полово предавани болести. Специално внимание бе отделено на влиянието на еректилната дисфункция и стерилитета при мъжа върху психоемоциалното състояние на партньорката. В практическите сесии бе показана микроTESE, и бяха дискутирани изследването на пациенти с азооспермия, с хипогонадизъм, както и психоандрологични насоки.

Д-р Виолета Рилчева е в процес на подготовка на подробна информация за новите диагностични и терапевтични методи, които ще бъдат въведени в МЦ КИРМ Плевен. С нея ще бъдат запознати и нашите пациенти.