С красива торта екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, отпразнува 16-та годишнина от създаването на центъра. Доц. Емилияна Конова, клиничен имунолог и управител на клиниката, традиционно се обърна към всички с думи на признателност.  

“Вече сме на 16 години – с много сили стигнахме до тук. Пожелавам ни да сме много, много здрави – това е най-важното, и да запазим това високо ниво. Постигнахме много добра екипна работа, така че можем да си пожелаем да не се променяме и да останем такива, каквито сме: много добри професионалисти, много човечни хора, което е много важно, и много добри колеги помежду си. Ние сме разпознаваеми в цяла България като лечебно заведение с много високо качество на всички медицински услуги, които предлагаме, и с прекрасното отношение към пациентите ни. Смятам, че всичко това е уникално.

Всеки един от вас е боец в тази тиха, ежедневна война, която водим за здравето на хората и за новия живот. Всеки знае какво му коства и с какво допринася, за да се случват чудесата, които сигурно отстрани изглеждат много лесно постижими, но всъщност не е така. Ние ежедневно се срещаме с много мъка, с много човешка болка и тя става неминуемо част от нас. Смятам, че имаме и голяма доза помощ свише – ние заслужаваме тази помощ, защото сърцата, душите ни и мислите ни са чисти. Поклон пред вас! Благодаря ви, обичам ви и се надявам още много, много години да сме в този състав, да постигаме успехи и да сме благословени!”, пожела на целия екип доц. Конова.

Д-р Божанка Панева – Бързашка и биологът и ембриолог д-р Данаил Мартинов срязаха празничната торта.

Честта да разрежат празничната торта тази година се падна на акушер-гинеколога д-р Божанка Панева – Бързашка и на биолога и ембриолог д-р Данаил Мартинов, д.б. “Пожелавам на целия екип и занапред да сме толкова борбени и с желание и хъс за работа и успехи. Нека постигаме целите си в личен и професионален план и да сме все така добри приятели и колеги”, каза д-р Панева.

Празникът е повод екипът да си припомни и успехите си до тук. Над 1 700 деца са се родили чрез методите на асистираната репродукция от създаването на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” – Плевен през 2007 г. до края на 2021 г. Тази статистика е повод за радост, гордост и огромна мотивация за бъдещи успехи. Екипът отчита и 51 текущи бременности (някои многоплодни), които са сбъднати чудеса за 51 български двойки. Общият процент на клиничните бременности през миналата 2022 г. е 50,3%, а за предходната 2021 г. той е 43,5%, като данните са съизмерими с най-високите европейски и световни стандарти в областта на репродуктивната медицина. Семействата, посетили клиниката предходната година, са от над 100 населени места.  

През последните години МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ в Плевен отбелязва тенденция за нарастване на броя на инвитро процедурите, и то на фона на намаляващото население в България и на трудните години. 

Красиви лалета за доц. Конова от екипа.