Управителят на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Св.Елисавета в Плевен и ръководител на Център за репродуктивно здраве към Медицински университет – Плевен – доц. д-р Емилияна Конова, д.м. е номинирана за приза „Лекар на годината” на национално ниво. Номинацията е на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в Плевен. Доц. Конова е номинирана от своите колеги за изключителни постижения в областта на репродуктивната медицина в Плевен и страната.

На регионално ниво колегията на лекарския съюз в Плевен е номинирала петима лекари. В конкуренция за приза „Лекар на годината” са д-р Славейко Богданов, който е анестезиолог в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” Плевен, акушер-гинекологът д-р Христо Бонев от ДКЦ ІІ –Плевен, хирургът д-р Божидар Бояджиев от МБАЛ –Плевен (ВМА-Плевен) и общопрактикуващият лекар д-р Анелия Ананиева. Сред номинираните е и д-р Георги Николов, който спаси живота на 14-годишното момиче, в чието лице беше забит кухненски нож.

Призът „Лекар на годината” се връчва по повод 19 октомври – Деня на Св. Иван Рилски, който е покровител на българския лекар.