Георги Константинов, директор на списание „Пламък”, връчи годишните награди за млади автори на списанието в Плевен. Културното събитие се състоя на 8 декември 2008 г. от 18:00 ч. в Къщата на художника в града. Поводът бе 10 декември, когато се навършват 131 години от Плевенската епопея.

Плевенчанинът Петър Недялков, астролог по професия и поет по душа, спечели наградата за критика. За есе наградата бе определена на Силвия Проданова, дъщеря на алпиниста Христо Проданов. Изненадата тази година е младият 16-годишен автор – Димитър Ганев, ученик в Софийската немска гимназия. Той получи статуетка, парична награда и грамота. Пред събралата се публика прочете един разказ от първата си книга – „Безлични истории“.

Георги Константинов представи новия брой на списание „Пламък”, посветен на съвременната руска литература.

Литературната вечер стана възможна благодарение на организационната и финансова подкрепа на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен. Екипът съдейства на г-н Константинов за осигуряване на зала, за паричните награди, за транспортирането и престоя на авторите от столицата в Плевен, както и за популяризирането на литературния празник.