Едновременно в МЦ КИРМ – Плевен и Пловдив бяха отслужени водосвети по повод Деня на благата вест – 25 март. По традиция, както всяка година на този ден, отец Петко в Плевен отслужи литургия за здраве на екипа и неговите пациенти.
В Пловдив водосветът бе отслужен от отец Лазар.


И в двата центъра си пожелаха много здраве и бързо преодоляване на създалото се извънредно положение в страната.
Доц. д-р Емилияна Конова, управител на центровете в Плевен и Пловдив пожела на всички работещи здраве, щастие, нови професионални успехи, да не губят вярата и да запазят доброто в себе си. На нашите пациенти тя пожела здраве и всеки един да чуе благата вест, и да поеме щастието в ръцете си.
Благовещение е един от най-големите празници, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. За него се разказва в Евангелието на Лука. Затова празникът се почита от много майки, защото Света Богородица е тяхна закрилница.
Празникът Благовещение е утвърден от православната църква през седми век и е част от Великденския празничен цикъл. Благовещение винаги се празнува на 25 март. Празникът се нарича още Благовец и се свързва с пролетното равноденствие, когато земята започва да се затопля.