Спазвайки традицията на МЦ „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ и по повод деветата година от неговото създаване в Плевен, двата центъра – в Плевен и в Пловдив, организират безплатни консултации за пациенти. В Пловдив, безплатните гинекологични прегледи са на 18 и 20 април и ще бъдат направени от д-р Владимира Петрова, акушер-гинеколог към МЦ „КИРМ – Пловдив“.

В Плевен, безплатните консултации са на 13 април и ще бъдат в три направления: акушерство и гинекология, ендокринология и андрология.

Д-р Добринка Гинчева, специалист по акушерство и гинекология, ще консултира жени, които желаят да направят профилактичен гинекологичен преглед и ехография на малък таз.

Д-р Виолета Рилчева, д.м., специалист по вътрешни болести и андрология ще консултира безплатно мъже от двойки с репродуктивни проблеми, както и мъже, които желаят профилактично да проверят своите репродуктивни възможности преди планиране на бременност. Желаещите ще имат възможност за безплатна спермограма в андрологичната лаборатория на центъра, както и последващо заключение и препоръка.

Безплатните консултации на д-р Албена Динкова, ендокринолог в МЦ КИРМ – Плевен, ще включват: консултация, преглед и ехография на щитовидна жлеза. Ендокринните причини за инфертилитет са твърде разнообразни – захарен диабет, щитовидни заболявания, поликистозни яйчници, хипогонадизъм. Напоследък се наблюдават своеобразни пандемии на цивилизацията: естрогенизацията на обществото, масов анаболен прием от подрастващи юноши, рестриктивни диети при девойките и пандемия от затлъстяване при малките деца. Резултатът от тях върху репродуктивните функции предстои да бъде отчетен в бъдеще.

Записването за безплатните консултации е по предварително изготвен график:

За Плевен: тел. 064/804790, адресът на МЦ КИРМ – Плевен е бул. Скобелев 20.
За Пловдив: тел.: 032/280054, адресът на МЦ „КИРМ – Пловдив“ е кв. Кючук Париж, ул. „Нестор Иванов“ 11.